Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2011

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ - ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ

Ο Ναμπίλ ελ Αράμπι, πρώην δικαστής στο Διεθνές Δικαστήριο, αποδέχτηκε τη θέση του υπουργού Εξωτερικών της Αιγύπτου, όπως ανακοίνωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας. Νέος υπουργός Δικαιοσύνης ορίστηκε ο Μοχάμεντ Αμπντελαζίζ ελ Γκουιντί. Ο Ελ Αράμπι που ήταν επίσης μόνιμος εκπρόσωπος της χώρας του στα Ηνωμένα Έθνη και έχει διατελέσει διευθυντής στο Περιφερειακό Κέντρο Διεθνούς Εμπορικής Διαιτησίας στο Κάιρο, διαδέχεται τον Αχμεντ Αμπούλ Γάιτ, ο οποίος ήταν επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας από το 2004.


Ο Ελ Γκουιντί, πρώην γενικός εισαγγελέας, αντικαθιστά τον Μαμντούχ Μαρί. Το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι ένα από τα υπουργεία-κλειδιά και οι διαδηλωτές ζητούσαν να απομακρυνθεί από τα χέρια των συνεργατών του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

Προχθες ξεκίνησε στο Κάιρο η δίκη κατά του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Αιγύπτου, Χαμπίμπ ελ Άντλι, ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος.

Οι Αιγύπτιοι δεν σταματούν να διαδηλώνουν ζητώντας την τιμωρία των διεφθαρμένων πολιτικών της κυβέρνησης Μουμπάρακ και την απομάκρυνσή τους από την πολιτική.

Στη διάρκεια διαδήλωσης, σήμερα στο Κάιρο, κοντά στο υπουργείο Εσωτερικών, με αίτημα τις μεταρρυθμίσεις στα σώματα ασφάλειας, στρατιώτες πυροβολούσαν στον αέρα, ενώ άντρες ντυμένοι με πολιτικά επιτίθονταν με μαχαίρια και πέτρες κατά των διαδηλωτών, σύμφωνα με πολλές μαρτυρίεςστα πρακτορεία Reuters και Associated Press.

ΠΡΕΖΑ TV
7-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: