Παρασκευή, Μαρτίου 25, 2011

ΝΕΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΔΕΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΩΝ

Στη Νέα Υόρκη ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s μείωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, κατά δύο βαθμίδες, από Α- σε ΒΒΒ, την πιστοληπτική ικανότητα της Πορτογαλίας, θέτοντάς την παράλληλα σε αρνητική προοπτική.
Ο οίκος αξιολόγησης επικαλείται την "αυξημένη πολιτική αβεβαιότητα" στην Πορτογαλία που μπορεί να κλονίσει την εμπιστοσύνη των αγορών και να εντείνει τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η χώρα στο θέμα της αναχρηματοδότησή της" εξηγεί ο S&P.


"Αναμένουμε ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να υιοθετήσει τις μεταρρυθμίσεις που προτάθηκαν υπό τη μία μορφή ή την άλλη, δεδομένου του μειωμένου ενδιαφέροντος των επενδυτών για το δημόσιο πορτογαλικό έλλειμμα", είπε ο Εϊλεν Τσανγκ, αναλυτής του S&P.
O οίκος αξιολόγησης εξήγησε ότι έλαβε την απόφαση αυτή και λόγω των συνομιλιών μεταξύ των ευρωπαίων ηγετών, που συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες για τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας, ο οποίος συγκροτείται για τη βοήθεια των χωρών της ευρωζώνης που έχουν οικονομικά προβλήματα.
Ανάλογα με το αποτέλεσμα των συνομιλιών, ο οίκος μπορεί να μειώσει εκ νέου κατά μια βαθμίδα την πιστοληπτική ικανότητα της Πορτογαλίας, αναφέρει ο αναλυτής της.
ΠΡΕΖΑ TV
25-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: