Παρασκευή, Μαρτίου 18, 2011

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ…ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΕΜΟ;

Σε κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, σήμερα το απόγευμα, θα εξεσταστεί η συμμετοχή της Ελλάδας στο πλαίσιο της εφαρμογής 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Λιβύη.
Αυτό έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, τονίζοντας πως σε κάθε περίπτωση η Αθήνα βρίσκεται σε συντονισμό με τους εταίρους και τους συμμάχους της, προκειμένου να διασφαλιστεί ο τερματισμός των εχθροπραξιών στη βορειοαφρικανική χώρα.



Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας υπογράμμισε την ετοιμότητα της χώρας μας να συνδράμει, σε συνεργασία με τους εταίρους και συμμάχους της, για να γίνει σεβαστή η διεθνής νομιμότητα

«Θα υπάρξει μία συνάντηση υπό τον πρωθυπουργό, αργότερα, προκειμένου να γίνει μία συζήτηση σε βάθος και θα πρέπει να δούμε τις εξελίξεις», δήλωσε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΝΕΤ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, χαρακτηρίζοντας παράλληλα την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας «πάρα πολύ σημαντική προκειμένου να σταματήσει άμεσα η αιματοχυσία στη Λιβύη».

Όπως εκτίμησε ο κ. Δελαβέκουρας, είναι λίγο νωρίς να ορίσουμε τον τρόπο εμπλοκής της Ελλάδας, ενώ αναμένεται και η απόφαση του Συμβουλίου του ΝΑΤΟ. Πρώτα απ  όλα συμμετέχουμε στο ΝΑΤΟ, σημείωσε και πρόσθεσε ότι σε συνεργασία με τους υπολοίπους συμμάχους μας θα δούμε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Δελαβέκουρας επεσήμανε πως δεν θα είναι εύκολες οι διαβουλεύσεις εντός της Ατλαντικής Συμμαχίας και «θα πρέπει να δούμε», επανέλαβε, «τόσο τις αποφάσεις που θα ληφθούν, όσο και τον σχεδιασμό που θα γίνει, προκειμένου να δούμε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα».

Στο ερώτημα αν η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας ελήφθη καθυστερημένα, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ απάντησε ότι στη Διεθνή Κοινότητα εκφράζονται διαφορετικές απόψεις, αλλά όπως είπε, το σημαντικό είναι ότι τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας μπόρεσαν να συναποφασίσουν αυτήν την πορεία.

ΠΡΕΖΑ TV
18-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: