Τετάρτη, Μαρτίου 16, 2011

ΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ…ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΓΕ Η ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΤΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ

Η Toyota, η οποία είχε σταματήσει μέχρι σήμερα τη λειτουργία όλων των εργοστασίων της στην Ιαπωνία μετά τον σεισμό της 11/3, ανακοίνωσε πως θα ανοίξει πάλι αύριο επτά εργοστάσια της στην περιοχή Aichi. Παρομοίως, η Mitsubishi Motors Corp. (7211) και η βιομηχανία ελαστικών Bridgestone Corp. άνοιξαν πάλι τα εργοστάσια τους που τα είχαν κλείσει μετά τον σεισμό.

Πάντως, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα λόγω των ελλείψεων ανταλλακτικών και των διακοπών στην ηλεκτροδότηση.


Στο μεταξύ στην Ιαπωνία οι επιχειρήσεις αρχίζουν να μετακομίζουν προκειμένου να εγγυηθούν την ασφάλεια του προσωπικού τους μετά την νέα έκρξη στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα, 220 χλμ. βορείως του Τόκιο.

Έτσι, η SAP δήλωσε πως θα εκκενώσει τα γραφεία της στο Τόκιο, την Οζάκα και την Ναγκόγια. Δήλωσε πως πρόσφερε στους 1100 υπαλλήλους της και τις οικογένειες τους την μεταφορά και φιλοξενία τους σε ξενοδοχεία νοτιότερα της χώρας.

Παρομοίως η ιδιωτική εταιρία συμμετοχών Blackstone κλείνει τα γραφεία της στο Τόκιο και μεταφέρει αλλού το προσωπικό της, σύμφωνα με το Bloomberg.

Εντούτοις, μερικές χρηματοπιστωτικές εταιρίες στην Ιαπωνία συνεχίζουν να λειτουργούν όπως συνήθως, ανακοίνωσε ο Διεθνής Σύνδεσμός Τραπεζιτών που αντιπροσωπεύει επιχειρήσεις όπως οι Goldman Sachs, JP Morgan και Barclays.

Όμως, δεν υπάρχει πια η συνήθης ομαλή επιχειρηματική λειτουργία για τις αεροπορικές εταιρίες που ενεργοποιούνται στο Τόκιο. Δεκάδες πτήσεις προς την Ιαπωνία ανεστάλησαν ή επέστρεψαν πίσω. Η Deutsche Lufthansa δήλωσε πως μεταστρέφει τις πτήσεις για Τόκιο προς την Οζάκα και τη Ναγκόγια. Τέλος, η Air China ακύρωσε πτήσεις προς το Τόκιο από το Πεκίνο και τη Σαγκάη.

ΠΡΕΖΑ TV
16-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: