Κυριακή, Μαρτίου 27, 2011

ΕΠΤΑ ΑΜΑΧΟΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

ΤΟ ΝΑΤΟ ΠΑΡΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΓΝΩΜΕΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΑΜΑΧΟΥΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Και τρία παιδιά έχασαν τη ζωή τους ανάμεσα τους επτά αμάχους, που σκοτώθηκαν χθες από την αεροπορική επιδρομή της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής στο Αφγανιστάν (ISAF) στη νότια επαρχία Χελμάντ.
Οπως ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της νότιας επαρχίας Χελμάντ, Μουχάμαντ Γούλαμπ Μάνγκαλ, από την αεροπορική επιδρομή της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής στο Αφγανιστάν (ISAF) την Παρασκευή σκοτώθηκαν επτά άμαχοι, ενώ ακόμη πέντε τραυματίστηκαν.


    "Δύο άνδρες, δύο γυναίκες και τρία παιδιά σκοτώθηκαν και ένας άνδρας, μία γυναίκα και τρία παιδιά τραυματίστηκαν όταν ένα όχημα ανταρτών (το οποίο έπληξε η δύναμη του ΝΑΤΟ) ανατινάχθηκε δίπλα σε αυτό που επέβαιναν εκείνοι στην περιοχή Νάου Ζαντ", διευκρινίσε χαρακτηριστικά.
Νωρίτερα, σήμερα, η ISAF είχε ανακοινώσει πως σκότωσε και τραυμάτισε κατά λάθος Αφγανούς αμάχους σε πλήγμα του, που είχε στόχο όχημα που μετέφερε ηγετικό στέλεχος των Ταλιμπάν και τους συνεργάτες του, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει -μέχρι στιγμής- τον αριθμό των θυμάτων. Εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για το ίδιο περιστατικό, αλλά δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τον απολογισμό αυτόν του κυβερνήτη της Χελμάντ, καθώς η έρευνα που ξεκίνησε το ΝΑΤΟ δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

ΠΡΕΖΑ TV
27-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: