Τρίτη, Μαρτίου 01, 2011

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ


Αντίθετοι στις αυστηρές ποινές για την φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή δήλωσαν εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων, κατά τη σημερινή ακρόασή τους ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής. Υποστήριξαν ότι δεν συνάδουν με την οικονομική συγκυρία.
"Κόκκινο πανί" αποτέλεσαν οι  ποινές φυλάκισης για όσους δεν καταβάλλουν ΦΠΑ και η αύξηση της προβεβαίωσης φόρου στο 50% για όσους ασκούν εμπρόθεσμη προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια.

«Μην λαμβάνοντας υπόψη την πρωτόγνωρη οικονομική πραγματικότητα, το νομοσχέδιο καταλήγει στην ποινικοποίηση της επιχειρηματικής αποτυχίας» ανέφερε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος, Δημήτρης Ασημακόπουλος. "Το νομοσχέδιο απλώνει ένα γραφειοκρατικό ιστό αράχνης, που θα αποτελέσει τη μήτρα μιας νέας σειράς συναλλαγής [...] Το Δημόσιο καθυστερεί ένα και ενάμιση χρόνο, ενώ όποιος χρωστά ΦΠΑ, απειλείται με κάθειρξη για καθυστέρηση ενός μήνα", πρόσθεσε.
Έκανε λόγο για οικονομική πραγματικότητα στην οποία ένας επιχειρηματίας θα προτιμήσει να μην πληρώσει τον ΦΠΑ, από το να μην πληρώσει τους προμηθευτές του και τους εργαζόμενους.
"Αν θέλετε να μας τιμωρήσετε, παγώστε μας το ΑΦΜ - δεν θα μπορούμε να αγοράσουμε και να πουλήσουμε, και θα ‘χουμε μπει σε μία επαγγελματική φυλακή. Με το να μας βάζετε ωστόσο στη φυλακή, τι θα κερδίσετε;" δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης.
Υποστήριξε ότι οι συντάκτες του νομοσχεδίου δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα.
Πρότεινε "διαρκή αλληλόχρεο λογαριασμό μεταξύ Δημοσίου και φορολογούμενου επιχειρηματία, ώστε να γνωρίζει κανείς τι χρωστάει, τι του χρωστάνε και να γίνεται συμψηφισμός"
Τη θέσπιση κινήτρων για τις επιχειρήσεις που δεν φοροδιαφεύγουν εισηγήθηκε ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών, Βασίλης Καμπάνης.
Ο εκπρόσωπος των εφοριακών, Γιάννης Γρίβας, ζήτησε από την κυβέρνηση να απαλλάξει τον κλάδο του «από το άγος του επιδόματος επίτευξης στόχων». Ζήτησε να δοθούν εναλλακτικά ως κίνητρα, εύφημες μνείες που να συνεκτιμώνται στην επιλογή διευθυντών και τμηματαρχών


ΠΡΕΖΑ TV
1-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: