Πέμπτη, Μαρτίου 24, 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Σε καταγγελίες για “κλίκες” στην υπηρεσία καθαριότητας, οι οποίες πολεμούν τη διοίκηση του δήμου δημιουργώντας εμπόδια στην αποκομιδή των απορριμμάτων, προχώρησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Στάθης Αβραμίδης.
Αφορμή στάθηκε υπηρεσιακό έγγραφο από εργαζόμενους σε μια εποπτεία της διεύθυνσης Καθαριότητας, στο οποίο σημειώνουν την αδυναμία τους να εργαστούν το προσεχές τριήμερο λόγω κόπωσης εξαιτίας της διαρκούς εργασίας που παρέχουν το τελευταίο χρονικό διάστημα.


Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας χαρακτήρισε “απαράδεκτη” την επιστολή των εργαζόμενων, τονίζοντας πως “στην καθαριότητα υπάρχουν κλίκες που κάνουν πόλεμο εναντίον της διοίκησης Μπουτάρη” και προσθέτοντας: “αν θέλουν πόλεμο θα τον έχουν”. Έκανε γνωστό μάλιστα πως πρόσφατα είχε συναντηθεί με τους εργαζόμενους ζητώντας τους “να βάλουν πλάτη” αυτή την περίοδο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, δίχως να διατυπωθούν αντιδράσεις. Διευκρινίσεις ζήτησε ο Χρήστος Μάτης, σημειώνοντας πως πρέπει να δοθούν ονοματεπώνυμα όταν υπάρχουν καταγγελίες για “σαμποτάζ”.
Την ίδια ώρα η υπόθεση προκάλεσε εύλογη ανησυχία για επιδείνωση του προβλήματος με τα απορρίμματα, που παραμένουν για περισσότερο από μία εβδομάδα στους δρόμους της πόλης, καθώς, όπως είπε και ο κ. Αβραμίδης, “αυτό δυσχεραίνει περισσότερο την ήδη επιβαρημένη κατάσταση”.
Το θέμα για το αν τελικά η αποκομιδή γίνει κανονικά με το σύνολο του προσωπικού αναμένεται να διευκρινιστεί σήμερα. Ωστόσο ο δήμος στην προσπάθειά του να επιταχύνει την αποκομιδή κάλεσε χθες 200 συμβασιούχους στον τομέα καθαριότητας να αναλάβουν καθήκοντα μία εβδομάδα νωρίτερα από το προγραμματισμένο.
Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η αντιπολίτευση άσκησε εκ νέου σκληρή κριτική στη διοίκηση για τα προβλήματα στην καθαριότητα. “Η πόλη συνεχίζει να είναι βρόμικη. Είναι ο τρίτος μήνας που διοικείτε, δεν θα περιμένουμε έξι μήνες για να καθαρίσει η πόλη”, δήλωσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστας Γκιουλέκας. Ο Στέλιος Παπαθεμελής σημείωσε πως “η πόλη δεν ήταν ποτέ καθαρή αλλά υπήρχε μια ανεκτή κατάσταση, η οποία έπαυσε να υπάρχει τον πρώτο μήνα της νέας διοίκησης”, ενώ ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης επισήμανε πως η πόλη δεν μπορεί να ικανοποιήσει στοιχειώδεις ανάγκες της, όπως να μαζέψει τα σκουπίδια της, αν και έχει τα πιο ακριβά τέλη.
Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης έθεσε εκ νέου ως ορίζοντα βελτίωσης της καθαριότητας το καλοκαίρι και συνέδεσε το θέμα και με τη λειτουργία του συστήματος ανακύκλωσης, καθώς είπε ότι θα προστεθούν στον στόλο τουλάχιστον δέκα ειδικά απορριμματοφόρα και πως αν οι πολίτες ενημερωθούν και συμμετέχουν, τότε μπορεί ο όγκος των σκουπιδιών να μειωθεί κατά περίπου 20%.

Του Βαγγέλη Πλάκα

ΠΡΕΖΑ TV
24-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: