Τετάρτη, Μαρτίου 09, 2011

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ


Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και περισσότεροι από 15 τραυματίσθηκαν χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC ο νεκρός ήταν Κόπτης Χριστιανός.
Οι χθεσινές συγκρούσεις ξέσπασαν όταν οι Κόπτες Χριστιανοί απέκλεισαν έναν αυτοκινητόδρομο στο κέντρο του Καΐρου διαμαρτυρόμενοι για το κάψιμο, την περασμένη εβδομάδα, μιας εκκλησίας στην επαρχία Χελγουάν. Η κινητοποίηση εξόργισε πολλούς μουσουλμάνους που ήθελαν να διαβούν τη λεωφόρο με αποτέλεσμα οι λογομαχίες να καταλήξουν σε πετροπόλεμο μέχρι που επενέβη ο στρατός για να τους διαλύσει. Σημειώνεται ότι πριν δύο μήνες ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε επάνω του μέσα σε μια χριστιανική εκκλησία στην Αλεξάνδρεια με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 23 άνθρωποι. Επίσης τον Ιανουάριο ένας Αιγύπτιος καταδικάσθηκε σε θάνατο για την εν ψυχρώ δολοφονία έξι Κοπτών Χριστιανών και ενός μουσουλμάνου αστυνομικού στη νότια Αίγυπτο. Οι Κόπτες που απαρτίζουν το 10% του πληθυσμού της Αιγύπτου, συχνά διαμαρτύρονται για διακρίσεις εις βάρος τους.

ΠΡΕΖΑ TV
9-3-2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

οι συγκρουσεις δεν ειναι θρησκευτικες..ειναι εθνικες με θρησκευτικο μανδυα..οι κοπτες χριστιανοι ειναι οι γηγενεις αιγυπτυοι που ασπασθηκαν τον χριστιανισμο τον 4ομχ αιωνα και κατακτηθηκαν απο τους αραβες τον 6μχ..σημερα αριθμουν περιπου 15 εκατ. βλεπω σε εκατο χρονια τα ιδια να εχουμε και εδω..