Κυριακή, Μαρτίου 13, 2011

COSMOTE: ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΕΣ (ΜΕΡΟΣ 2ΟΝ)

Ο προφανής στόχος της Cosmote, να απολύσει 120 υπαλλήλους της, συν άλλους τόσους η και περισσότερους από την πολύπαθη "Γερμανός", χωρίς όμως να φανεί στα χαρτιά ότι κάνει απολύσεις, επετεύχθη!

Πάω στοίχημα, ότι από Δευτέρα θα ακολουθήσει και ανακοίνωση του Τζαμαζ για τα επινίκια...


Οι συνάδελφοι υπέκυψαν στον εκβιασμό να υπογράψουν συναινετική λύση της σύμβασης εργασίας τους αφού απειλήθηκαν ότι σε διαφορετική περίπτωση θα απολυόταν με την - πρόσφατα κουτσουρεμένη - νόμιμη αποζημίωση στο αμέσως προσεχές μέλλον.

Έτσι, το άμεσο διακύβευμα των από εδώ και πέρα αγώνων μας είναι:

Να μην γίνουν οι προαναγγελθείσες απολύσεις όσων δεν υπέκυψαν στον εκβιασμό.
Να μην υπάρξει νέο κύμα απολύσεων με οποιαδήποτε μορφή από εδώ και πέρα.

Είναι προφανές συνάδελφοι και σύντροφοι, ότι τέτοια αιτήματα δεν κερδίζονται με ευχολόγια, αλλά ασκώντας πιέσεις, οικονομικές και πολιτικές, προς τη δηηκηση της εταιρίας αλλά και προς τη πολιτεία.

Άποψη μου - καθώς και αρκετών άλλων συναδέλφων -  ότι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι που αποτελούν το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Cosmote δεν στάθηκαν στο ύψος των απαιτήσεων του ρόλου τους, για να μην πω τίποτε βαρύτερο.

Αν και τη πρώτη εβδομάδα ξεκινήσαμε καλά με την Συγκέντρωση της Τρίτης στο Μαρούσι, τη Γεν. Συνέλευση της Τετάρτης με τα χίλια και πλέον άτομα, καθώς και την σαρανταωκτάωρη απεργία με την καθολική συμμετοχή, οι κινητοποιήσεις μας έδειξαν να έχουν μια φθίνουσα πορεία με τη συμμετοχή όλο και λιγότερου κόσμου.

Η δεύτερη εβδομάδα των άτυπων καταλήψεων ήταν τελείως υποτονική.

Η συνέλευση της Πέμπτης αν και είχε κανονιστεί για  για το δαχτυλίδι, έγινε τελικά στο Πολιτιστικό κέντρο του ΟΤΕ στη Βικτόρια, με τη συμμετοχή 500 περίπου ατόμων και χωρίς να ακουστεί κάτι ουσιαστικό η να παρθεί κάποια απόφαση όπως όλοι περιμέναμε.

Το αίσθημα απογοήτευσης και ανημποριάς ήταν έκδηλο σε όλους όσους παραβρέθηκαν. Ακολούθησε μάλιστα και πορεία - επιτάφιος στο υπουργείο οικονομικών μαζί με συναδέλφους του ΟΤΕ.

Το ουσιώδες είναι ότι τόσο τη Πέμπτη ημέρα της συνέλευσης, όσο και τη Παρασκευή 11/3/2011 όπου έληγε το τελεσίγραφο της διοίκησης για τις υπογραφές, η εταιρία λειτούργησε κανονικότατα, ενώ το Δ.Σ. του συλλόγου μας παρακολοθούσε τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΜΕ-ΟΤΕ...

Είναι νομίζω περιττό να πω ότι μέχρι σήμερα Κυριακή 13/3/2011 δεν βρίσκω πουθενά δημοσιευμένο τι ειπώθηκε ή τι αποφασίστηκε, αν υποθέσουμε ότι αποφασίστηκε κάτι...

Εγώ προσωπικά δεν καλύπτομαι στο ελάχιστο από μια τέτοιου τύπου εκπροσώπηση. Γνωρίζω βέβαια ότι ένα σωματείο οφείλει να λειτουργεί σε ορισμένα πλαίσια και κανόνες αλλά γνωρίζω ακόμη καλύτερα ότι...

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

Κάτι που το παραταξιακό σωματείο μας και το προεδρείο του το έχει ως φαίνεται απεμπολήσει.

                                                                         Συνεχίζεται όπως και οι αγώνες μας...

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1272707

ΠΡΕΖΑ TV
13-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: