Σάββατο, Μαρτίου 05, 2011

ΚΑΘΟΛΙΚΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ COSMOTE

Με καθολική συμμετοχή στην απεργία απάντησαν οι εργαζόμενοι του ομίλου ΟΤΕ στις απολύσεις σε Cosmote και «Γερμανός», αλλά και στις περικοπές στον Οργανισμό.
Τα κτίρια όλου το ομίλου δε στη λ. Κηφισίας ήταν αποκλεισμένα από νωρίς το πρωί.

Μετά την παταγώδη αποτυχία των διαπραγματεύσεων μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων στο υπουργείο Εργασίας και οι δύο πλευρές εμμένουν στη στάση τους, με την εταιρεία να διαλαλεί «εδώ οι καλές απολύσεις», εκθειάζοντας το πακέτο «αποχώρησης» που προσφέρει, και το σωματείο να δηλώνει ότι ο πόλεμος μόλις ξεκίνησε.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Cosmote χαρακτηρίζει ανάλγητη και πέρα από κάθε λογική τη σκληρότατη στάση της διοίκησης, που όχι μόνο δεν έδειξε διάθεση διαβούλευσης, όπως τονίζεται σε ανακοίνωσή του, αλλά εξήγγειλε και «άλλες κινήσεις». «Το όλο ζήτημα εγείρει άμεσα θέμα ρόλου και θέσεων του μετόχου από πλευράς Δημοσίου που δεν είναι άλλος από την κυβέρνηση και όσον αφορά τη θέση του πρόεδρου και διευθύντος συμβούλου του ομίλου κ. Τσαμάζ, αλλά και όσον αφορά την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση στα θέματα αυτά.

Είναι καθαρό ύστερα από αυτή την εξέλιξη ότι η ελληνική νομοθεσία και η πολιτική ηγεσία είναι δέσμιες στα κελεύσματα της D.Τ. και στα υπερκέρδη των μετόχων της. Οι απολύσεις στον όμιλο Cosmote, τη μεγαλύτερη και πιο κερδοφόρα (με 650 εκατ. ευρώ κέρδη μόνο για το 2010) επιχείρηση της χώρας προμηνύουν θύελλα απολύσεων παντού».
Λ.Σ.

ΠΡΕΖΑ TV
5-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: