Τρίτη, Μαρτίου 29, 2011

ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΤΗΣ ISAF ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Ένας στρατιώτης της ISAF έχασε τη ζωή του σε επίθεση που σημειώθηκε στο ανατολικό Αφγανιστάν, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΝΑΤΟ. Στο μεταξύ, περισσότεροι από 300 βαριά οπλισμένοι Ταλιμπάν έκαναν επίθεση στην επαρχία Ουαϊγκάλ και κατέλαβαν την πόλη Σαμσούλ, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Ραχμάν Ζαχίντ.


"Αναγκαστήκαμε να υποχωρήσουμε γιατί δεν είχαμε αρκετούς άνδρες ή όπλα για να υπερασπιστούμε την περιοχή απέναντι σε περισσότερους από 300 Ταλιμπάν", είπε χαρακτηριστικά ο Ζαχίντ σε δηλώσεις του στο Γερμανικό πρακτορείο.

Ο Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν σε ανακοίνωση που απέστειλε στον Τύπο, αναφέρει πως οι Ταλιμπάν συνέλαβαν συνολικά 12 ένοπλους αστυνομικούς, ενώ κατέλαβαν και 19 οχήματα στη διάρκεια της επιχείρησης.

Ο ταγματάρχης Τιμ Τζέιμς, εκπρόσωπος της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής στο Αφγανιστάν (ISAF) δήλωσε από την πλευρά του: "Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι εξετάζουμε την κατάσταση" και υπογράμμισε ότι στην περιοχή δεν υπάρχουν δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

ΠΡΕΖΑ TV
29-3-2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Kαλά,αυτοι δεν ήτανε που τους είχανε εξοντώσει όλους οι βομβαρδισμοί το 2001? Πως βρισκονται παλι βαρια οπλισμενοι? Μαλλον βρυκολακιασαν...