Τετάρτη, Απριλίου 13, 2011

ΧΩΡΙΣ... ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΑΦΗΝΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ... 120.000 ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ !!!

Περισσότεροι από 120.000 συνδρομητές θα έχουν εγκαταλείψει το σταθερό τηλέφωνο έως το τέλος του 2011, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης του ΟΤΕ.Την ίδια στιγμή τα «φέσια» μόνο από απλήρωτους λογαριασμούς στον Ομιλο του ΟΤΕ ξεπερνούν ήδη τα 60 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε άλλα 60 εκατομμύρια έφτασαν οι επισφάλειες πέρυσι στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας Wind και Vodafone.


Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο τον τελευταίο χρόνο οι συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας που δήλωσαν αδυναμία να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους αυξήθηκαν κατά 25%.

Μόνο από τον ΟΤΕ, ο οποίος αριθμεί συνολικά 3,6 εκατομμύρια συνδρομητές, αποχωρούν περίπου 35.000 τον μήνα, αριθμός-ρεκόρ, ο οποίος μάλιστα παρουσιάζει συνεχώς αυξητική τάση.

Υπολογίζεται ότι τα 2/3 αυτών οδηγούνται σε εναλλακτικούς τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, ενώ το 1/3 (περίπου 10.000-12.000 συνδρομητές τον μήνα) κατεβάζει το... ακουστικό του μια για πάντα.

Βασική αιτία είναι η οικονομική κρίση, ενώ ρόλο στην οριστική διακοπή των σταθερών τηλεφώνων έχει παίξει και η στροφή στα καρτοκινητά, η τιμή των οποίων έχει πέσει σημαντικά, με αποτέλεσμα η αναλογία συνδέσεων συμβολαίου και καρτοκινητών να είναι σήμερα στο 70%-30% αντίστοιχα.

Επισφάλειες
Την ίδια στιγμή... κόκκινο έχουν χτυπήσει οι απλήρωτοι λογαριασμοί στον Ομιλο του ΟΤΕ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι επισφάλειες στον ΟΤΕ φτάνουν αυτή τη στιγμή τα 30 εκατομμύρια ευρώ, από 32 εκατομμύρια πέρυσι.

Η μείωση αποδίδεται στη βελτίωση των διαδικασιών του τρόπου πληρωμής. Ωστόσο, αντίστροφη είναι η κατάσταση στην Cosmote, στην οποία το ποσό των απλήρωτων λογαριασμών φτάνει αυτή τη στιγμή τα 30 εκατομμύρια ευρώ, σχεδόν διπλάσιο από αυτό του 2009, που ήταν στα 17 εκατομμύρια.

Η πρόβλεψη μάλιστα για το τέλος της χρονιάς είναι ότι τα «φέσια» ίσως πλησιάσουν και τα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο στελέχη των επιχειρήσεων κινητής τηλεφωνίας ήδη εξετάζουν το ενδεχόμενο συγκρότησης ενός τηλεπικοινωνιακού «Τειρεσία» για τους κακοπληρωτές.

Μ. ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΡΕΖΑ TV
13-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: