Τετάρτη, Απριλίου 20, 2011

ΤΟ 15% ΤΩΝ ΝΑΤΟΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ ΕΙΧΑΝ ΩΣ ΒΑΣΗ ΕΦΟΡΜΗΣΗΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ‏

Το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε «την εμπλοκή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στις συμμαχικές επιχειρήσεις  κατά του συνταγματάρχη Καντάφι, το οποίο συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.
Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την εμπλοκή ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών που θα περιπολούν στην εμπόλεμη περιοχή, αλλά και τη διατήρηση της παρουσίας μίας φρεγάτας  με το ενδεχόμενο να προστεθεί άλλη μια στα ανοιχτά του κόλπου της Σύρτης. Η Ελλάδα θα συμμετέχει παρέχοντας ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης, ενώ θα διαθέσει και ιπτάμενο ραντάρ.

Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε πάντως πως οι εμπλεκόμενες ελληνικές δυνάμεις δεν πρόκειται να συμμετέχουν σε βομβαρδισμούς επί λιβυκού εδάφους, αλλά πρόκειται να αναλάβουν ρόλο επιτήρησης και συνδρομής στις επιτιθέμενες νατοϊκές δυνάμεις. 


Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Παύλος Μπεγλίτης, απέκλεισε το ενδεχόμενο της συμμετοχής σε βομβαρδισμούς, επισημαίνοντας πως η Σούδα δε θα καταστεί ορμητήριο νατοϊκών βομβαρδιστικών αεροσκαφών, δεδομένου ότι υπάρχουν πλησιέστερες προς την Λιβύη νατοϊκές βάσεις οι οποίες θα αναλάβουν αυτό τον ρόλο, υπονοώντας την Ιταλική βάση Σιγκονέλα στην Σικελία και τις Βρετανικές βάσεις στην Κύπρο.

Ο τελικός σχεδιασμός της ελληνικής εμπλοκής θα αποφασιστεί και θα σχεδιαστεί το Σάββατο σε συνάρτηση με τις τελικές αποφάσεις που θα ληφθούν σε Κεντρικό επίπεδο του αρχηγείου του ΝΑΤΟ.



Τετάρτη 20 Απριλίου 2011.

Δημοσιεύματα αποκαλύπτουν ότι το ΝΑΤΟ έχει πραγματοποιήσει 3.677 εξόδους μαχητικών κατά της Λιβύης, εκ των οποίων οι 400 έχουν γίνει από τις Ελληνικές στρατιωτικές βάσεις. Οι ΗΠΑ, καθώς για τους δικούς τους λόγους έχουν επιτρέψει στις Ευρωπαϊκές Δυνάμεις, κυρίως σε Γαλλία-Βρετανία να αναλάβουν  τον πρώτο λόγο στην ιμπεριαλιστική επέμβαση κατά της Λιβύης,  θέλοντας να στείλουν μήνυμα ότι το ενδιαφέρον τους για τις εξελίξεις στην περιοχή παραμένει ζωηρό, ενημερώνουν διαμέσου του Πενταγώνου την παγκόσμια κοινή γνώμη ότι  έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 800 εξόδους μαχητικών αεροσκαφών στη Λιβύη, αφότου παρέδωσαν τον έλεγχο των επιχειρήσεων στο ΝΑΤΟ την 1η Απριλίου και έχουν εκτελέσει συνολικά οκτώ αποστολές SEAD εναντίον μονάδων της αντιαεροπορικής άμυνας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 800 εξόδους αεροσκαφών για τη στήριξη της επιχείρησης "Ενοποιημένος Προστάτης" από την 1η Απριλίου, από τις οποίες περισσότερες από 150 ήταν αποστολές καταστροφής μονάδων αντιαεροπορικής άμυνας", ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, πλοίαρχος Ντάριν Τζέιμς σε ανακοίνωση του. Η Ουάσιγκτον, η οποία συντόνισε τις επιχειρήσεις κατά τις πρώτες ημέρες της συμμαχικής επέμβασης στη Λιβύη, μεταβίβασε τη διοίκηση στην Ατλαντική Συμμαχία στις αρχές του μήνα, και θα πραγματοποιεί κυρίως αποστολές υποστήριξης (ανεφοδιασμό, επιτήρηση, παρεμβολές). Συνολικά, οκτώ επιδρομές SEAD πραγματοποιήθηκαν από τα αμερικανικά μαχητικά τον Απρίλιο.

Αφότου το ΝΑΤΟ ανέλαβε τη διοίκηση των επιχειρήσεων, τα αεροσκάφη των ιμπεριαλιστικών ορδών έχουν πραγματοποιήσει 2.877 εξόδους, από τις οποίες οι 1.199 ήταν αποστολές κρούσης εδάφους. Από αυτές τις αποστολές το ένα 15% περίπου, δηλαδή περί τις 400 αποστολές μαχητικών διαφόρων κρατών, χρησιμοποίησαν το έδαφος της Ελλάδας ως βάση εξόρμησης!

Αλήθεια,

Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλος

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας

Το ΚΥΣΕΑ

Πότε μας λένε την Αλήθεια;

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτεται ξανά ως ένα συνονθύλευμα Κλεφτών-Ψευτών και Απατεώνων, ο εργατικός και ο κοινωνικός Μεσαίωνας, ο Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός και ο Πολεμικός Τυχοδιωκτισμός, είναι πτυχές της βίαιης, αντιδραστικής, ταξικής της πολιτικής! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437  diktiospartakos.blogspot.com
 ΠΡΕΖΑ TV
20-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: