Τετάρτη, Απριλίου 27, 2011

ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΕ 18 ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΥΕΜΕΝΗΣ

Τουλάχιστον 18 πόλεις της Υεμένης ανταποκρίνονται στην έκκληση της αντιπολίτευσης να λάβουν μέρος στην πανεθνική εκστρατεία «κοινωνικής ανυπακοής», προκειμένου να αποπεμφθεί ο πρόεδρος της χώρας, όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία. Συγκρούσεις ξέσπασαν στο Άντεν, όπου σκοτώθηκαν ένας διαδηλωτής και δύο αστυνομικοί.
Συγκρούσεις ξέσπασαν στο Άντεν, όταν νεαροί διαδηλωτές προσπάθησαν να περιφρουρήσουν τη γενική απεργία στήνοντας μπλόκα σε δρόμους που οδηγούσαν σε σχολεία, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο.



Ένας γιατρός δήλωσε ότι ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε και τρεις βρίσκονταν σε κρίσιμη κατάσταση φέροντας τραύματα από σφαίρες. Ο τοπικός αξιωματούχος δήλωσε ότι νεκροί από πυρά έπεσαν και δύο αστυνομικοί, αφήνοντας να εννοηθεί πως ορισμένοι από τους διαδηλωτές είναι οπλισμένοι.

Ανταποκριτής του Reuters είπε ότι πυροβολισμοί ακούγονταν σε διάφορα σημεία της πόλης. Ακτιβιστές διέψευσαν ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με τους ένοπλους που ανταλλάσσουν πυρά με την αστυνομία.

Νωρίτερα, αξιωματούχος δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ότι δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν σήμερα από επίθεση μελών της Αλ Κάιντα στη νότια επαρχία Αμπιάν. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, "ένοπλοι που ανήκουν στην Αλ Κάιντα επιτέθηκαν εκτοξεύοντας αντιαρματική ρουκέτα εναντίον σημείου ελέγχου εισόδου στη Ζινζιμπάρ", την κυριότερη πόλη της Αμπιάν.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ακτιβιστών δεκάδες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στις οποίες πήραν μέρος τανκς και τεθωρακισμένα με βαρύ οπλισμό.

Καταστήματα, σχολεία και κυβερνητικά κτίρια παρέμειναν σήμερα κλειστά σε ολόκληρη τη χώρα εν μέσω των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων με αίτημα την αποπομπή του προέδρου Αλί Αμπντουλάχ Σαλέχ ύστερα από 32 χρόνια παραμονής στην εξουσία.

ΠΡΕΖΑ TV
27-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: