Δευτέρα, Απριλίου 25, 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ:ΆΝΤΡΕΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΒΑΣΑΝΙΣΑΝ ΑΓΡΙΑ 20ΧΡΟΝΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ

Ποιος είπε ότι τελείωσαν τα βασανιστήρια; Και ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι το εξπρές του μεσονυχτίου δεν συνεχίζει εν έτη 2011 το θλιβερό του δρόμο; Η ιστορία που θα διηγηθούμε, αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο.
Όλα άρχισαν στις 13 Απριλίου, όταν άντρες του Λιμενικού στον Πειραιά συνέλαβαν 20χρονη Ρουμάνα, η οποία είχε στην κατοχή της ποσότητα ινδικής κάνναβης. Η συνέχεια γνωστή: ανάκριση, απολογία, προφυλάκιση... Ίσως να μην είχε ιδιαίτερη αξία η αναφορά μας στο γεγονός αν δεν είχαν μεσολαβήσει απίστευτες βιαιότητες κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Όχι ότι είναι η πρώτη φορά που οι κρατούμενοι, ιδίως οι κρατούμενες, υφίστανται βασανιστήρια, απλώς δύσκολα προκύπτουν καταγγελίες. Αλλά ας έρθουμε στα γεγονότα, όπως τα περιγράφει στην κατάθεσή της η 20χρονη.


“...Στο Λιμενικό το δήλωσα από την αρχή, αλλά άρχισαν να με χαστουκίζουν. Με ρωτούσαν στα ελληνικά αλλά εγώ δεν καταλάβαινα. Τους είπα στα αγγλικά ότι δεν καταλαβαίνω καλά τα ελληνικά. Βρήκαν πάνω μου ένα βιβλιαράκι με εκφράσεις ελληνικών από τα ρουμανικά. Εκεί ήταν σημειωμένο το “δεν καταλαβαίνω ελληνικά” και συνέχισαν να με χτυπούν χειρότερα (...) Στο Λιμενικό με χτύπησαν άσχημα ιδίως στα χέρια. Τις χειροπέδες μου τις γύρισαν με τα χέρια πίσω και μου έβαλαν σακούλες στο πρόσωπο. Αυτό επαναλήφθηκε δύο φορές με τη σακούλα στο στόμα. Μετά ένας από αυτούς με πήγε σε ένα δωμάτιο, μόνον εγώ και αυτός και άρχισε να με ψαχουλεύει, να με πειράζει στο στήθος και λοιπά. Μετά άρχισε να με δέρνει. Ήρθαν και οι άλλοι μετά. Με ρωτούσαν συνεχώς: “θέλεις πίπα;” “σου αρέσει η πίπα;” Στο πίσω μέρος του ποδιού μου έχω ένα μεγάλο σημάδι. Δεν ξέρω με τι με λαβώσανε. Έχασα τις αισθήσεις μου τρεις φορές. Ένας με κλώτσησε στον πισινό και γενικά δεν ήξερα τι μου γινόταν (...)
Η κοπέλα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού.
Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, καταγγέλλει την απάνθρωπη συμπεριφορά των αντρών του Λιμενικού, τα στοιχεία των οποίων εύκολα μπορούν να προκύψουν από την ώρα σύλληψης και παραμονής της νεαρής στο ανακριτικό λιμενικό γραφείο. Καλούμε το υπουργείο Δικαιοσύνης να πάρει άμεσα θέση, ελπίζοντας ότι η υπόθεση δεν θα μπει στα συρτάρια. Από μας, τουλάχιστον, θα υπάρχει συνέχεια.

ΠΡΕΖΑ TV
25-4-2011

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και εσυ την πιστεψες την κοπελα.Αυτα
ειπε για να βγει λαδι.Ασφαλως τωρα θα
αναλαβει ο Τσιπρας για τα περαιτερω.

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε...εισαι και πολυ Μ.....ς!!!

Ανώνυμος είπε...

δυστυχώς δεν είναι μαλάκας ο 6:14..φασίστας μπάτσος είναι και τον πληρώνουμε οι φορολογούμενοι για να γράφει τα ξεράσματα του πασχαλιάτικα στο pc. ντρόπη ρε, ντροπή , το παίζετε και έλληνες πανάθεμα σας..

ένα μεγάλο συγνώμη στη κοπέλα από εμένα για όλα αυτά τα υποκείμενα που συνάντησε στο δρόμο της

Ανώνυμος είπε...

Κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να βασανίζεται ότι και να έχει διαπράξει. Αρκεί η σύλληψη και η προσαγωγή στον εισαγγελέα. Είναι θλιβερό επίσημα όργανα του κράτους να τα κάνουν αυτά. Η δικτατορία χρησιμοποιεί μεθόδους βασανισμού, για όσους παραβιάζουν οποιονδήποτε νόμο, δίκαιο ή άδικο. Κάθε άνθρωπος έχει δικαιώματα, και αν δικαιολογούμε την καταπάτησή τους για οποιαδήποτε λόγο, δίνουμε αφορμή να μας καταπατήσουν, έστω και αν δεν κάνουμε κανένα έγκλημα.

Ανώνυμος είπε...

Μια ζωή κομπλεξικοί και υπάνθρωποι,τομάρια και γελοία υποκείμενα,αυτοί μαζεύονται εκεί μεσα,για να ασκήσουν εξουσία,κοπρόσκυλα και ηλίθιοι του κερατά... ανίκανοι για καθε εργασία...ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ μια ζωή...καλυφτείτε κατω απο τις στολές,δεν σας ξερει ο κόσμος τι είσαστε κοπρίτες!

Ανώνυμος είπε...

Αισχος , γιατι δεν την κερασαν ενα λουκουμακι ???

Ανώνυμος είπε...

ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΟΥΥΥΥΥΣΤ ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΑ , ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ , ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΣΤ

Ανώνυμος είπε...

6:31, 7:09, 7:29 μάλλον πρέπει να είστε πρεζέμποροι. Πρέπει να υποστηρίξετε μαχητικά το συνάφι σας. Εκτέλεση στους εμπόρους και στους βιαστές παιδιών και χωρίς δίκη. Πρεζέμποροι βρε ουστ! Μαζευτήκατε μουνιά πασχαλιάτικα στο πρέζα! Βρε ουστ.

Ανώνυμος είπε...

Όλα καλά και ας τα δεχτούμε πως έγιναν έτσι.Αφού η πατσβούρα δεν ήξερε ελληνικά και είχε μαζί της το βιβλιαράκι,το ''θες πιπα'' που στο διάολο ήξερε τι σημαίνει;Και για ποιό λόγο από όλες τις εκφράσεις της έμεινε στο μυαλό αυτή και αναπαράγεται ως στοιχείο σεξουαλκής εκμετάλευσης από την οργάνωση των απανταχού αξύριστων αγάμητων φεμινηστριών;Γιατί εγώ αν θα με βρίσει κάποιος στα ρουμάνικα δεν θα πάρω μυρωδιά από όσαου λέει,πόσο μάλλον θα συγκρατήσω εκφράσεις.Μήπως κάτι βρωμάει;

Ανώνυμος είπε...

Ρε καθυστερημένε 7:13 η κοπελιά για να καταλαβαίνει τι σημαίνει "θέλεις πίπα" μπορεί να ήταν πουτάνα. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι έχει κανένας το δικαίωμα να την χτυπήσει ή να της κάνει ότιδοίποτε χωρίς την θέλησή της. Και η μανούλα σου πουτάνα είναι δείξε λίγο αλληλεγγύη .

Ανώνυμος είπε...

Παντου βια κ μισος.Δεν θα μαθετε ποτε ρε;Λεει ο ανθρωπος οτι δεν πρεπει να βασανιζετε κανεις κ ο "πανεξυπνος" Ελληναρας τον βγαζει πρεζεμπορο,αν ειναι δυνατον!!Ποση απογοητευση θα μας κερασει ακομα η ανθρωποτητα;Ιστορια δεν ξερει κανεις σας;Αλληλεγγυη;Ομονοια;Μαλακες,γι αυτο μας κανουν οτι θελουν...Μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι..Ντροπη σας