Τετάρτη, Απριλίου 13, 2011

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Ο ΛΙΒΥΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Μέσω Τυνησίας, κατευθύνεται προς την Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Αμπντελατί Ομπεϊντί, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Τυνησίας TAP. Την είδηση επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης, τονίζοντας ότι ο Ομπεϊντί θα συναντηθεί με τον Κύπριο ομόλογό του.
Όπως μετέδωσε το TAP ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης αναχώρησε από το αεροδρόμιο της Τζίρμπα με κατεύθυνση την Κύπρο. Ο Ομπεϊντί έφτασε στην Τυνησία, μέσω του σημείου ελέγχου του Ρας Ζντιρ, στα σύνορα Τυνησίας-Λιβύης.



Σύμφωνα με τον Κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφανο Στεφάνου, η επίσκεψη του Λίβυου υπουργού γίνεται κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας, στο πλαίσιο των συναντήσεων που είχε με τους ομολόγους του σε Ελλάδα, Τουρκία και Μάλτα. "Οφείλουμε να ακούσουμε τι έχει να μας πει", τόνισε ο Στ. Στεφάνου.
Απέλασε 5 Λίβυους διπλωμάτες η Γερμανία
Προθεσμία επτά ημερών προκειμένου να αποχωρήσουν από τη χώρα έδωσε το Βερολίνο σε πέντε Λίβυους διπλωμάτες. Σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών οι διπλωμάτες εκφόβιζαν Λίβυους πολίτες που ζουν στη Γερμανία. Ο Λίβυος πρέσβης κλήθηκε για εξηγήσεις από το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

ΠΡΕΖΑ TV
13-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: