Σάββατο, Απριλίου 16, 2011

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: «ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΟΥΤΕ ΠΕΙΣΜΑΤΑ, ΟΥΤΕ ΕΜΜΟΝΕΣ».ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Για προβοκάτσια της κυβέρνησης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο -μεταξύ άλλων- ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής», αναφερόμενος στα γεγονότα που συνέβησαν στους Αγίους Αναργύρους και τις νέες κατηγορίες για την υποκίνηση αντισυγκεντρώσεων σε βάρος υπουργών της κυβέρνησης.
 "Είχα προειδοποιήσει εγκαίρως ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει προβοκάτσια εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τη κοινή γνώμη και να συσπειρώσει τον κόσμο της. Με τη πρώτη ευκαιρία το έπραξε, τη προηγούμενη μάλιστα της ανακοίνωσης των νέων μέτρων. Ο νοών νοείτω", είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.



 "Όσο για τις κατηγορίες περί αντισυγκεντρώσεων, είναι τουλάχιστον ανιστόρητο να συγκρίνουν την αυθόρμητη διαμαρτυρία, ακόμα και την αποδοκιμασία ενάντια στην εξουσία, που είναι αυτονόητο στοιχείο της δημοκρατίας, με τις βίαιες και υποκινούμενες από την ίδια την εξουσία αντισυγκεντρώσεις ενάντια στη διωκόμενη αριστερά, τη δεκαετία του ’60. Είπαμε ότι την έχουν ψωνίσει, αλλά όχι και να παρομοιάζουν τον εαυτό τους με το Λαμπράκη, οι κατεδαφιστές της Ελληνικής κοινωνίας", συμπλήρωσε.


Αναφερόμενος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για "επιθετική αναδιάρθρωση" του χρέους και απαντώντας σε ερώτηση για τους τρόπους επίτευξης χωρίς να αποκλειστεί η Ελλάδα για χρόνια απο τις διεθνείς αγορές, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: "Μα έχουμε ήδη αποκλειστεί από τις αγορές και ταυτόχρονα υποβάλουμε τους πολίτες σε μια εξαιρετικά επώδυνη στάση πληρωμών. Στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στις κοινωνικές υπηρεσίες, στους ελεύθερους επαγγελματίες. Βιώνουμε ήδη όλες τις αρνητικές συνέπειες μιας πτώχευσης και κρατάμε και το χρέος από πάνω ως βραχνά που μας πνίγει. Συνεπώς ας ξεκινήσουμε από τη διαπίστωση ότι χειρότερα δε γίνεται και ας ανιχνεύσουμε εναλλακτικές".   

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους και, μάλιστα, με τους όρους των δανειστών. "Το μνημόνιο κατέρρευσε. Μαγειρεύεται λοιπόν νέο μόνιμο μνημόνιο με τους όρους των δανειστών. Νέα μέτρα των οποίων ο τελικός αριθμός μεγαλώνει διαρκώς λες και είναι ένδειξη στο ταξίμετρο. 22, 23, 27 δις. Ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και του ορυκτού πλούτου. Οι όροι των δανειστών είναι όροι και της εγχώριας διαπλοκής και οικονομικής ολιγαρχίας που τη βρίσκεις όποια πέτρα και αν σηκώσεις. Στην Κερατέα, στους αυτοκινητόδρομους, στα ορυχεία. Αυτό το κατεστημένο πρέπει να καταλάβει ότι ήρθε η ώρα να βάλει το χέρι στην φουσκωμένη τσέπη του. Ο καιρός που κάθονταν στο σβέρκο του κόσμου και δε τους μίλαγε κανείς τελείωσε. Τους έχουν πάρει χαμπάρι και οι πέτρες", είπε.

Ερωτώμενος για το κοινό των ψηφοφόρων της λαϊκής Δεξιάς με τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ,  με αφορμή το κάλεσμα του
σε ένα “ευρύ αντιμνημονιακό μέτωπο”, ο κ.Τσίπρας απάντησε: "Δεν μετράμε τον κόσμο με αριστερόμετρο. Επιδιώκουμε να διαμορφώσουμε ένα νέο συνασπισμό εξουσίας, μια νέα πλειοψηφία με στόχο να σταματήσει η κατηφόρα του μνημονίου. Όταν αυτό το είπα, τα κυβερνητικά παπαγαλάκια ξαναθυμήθηκαν το βρώμικο ’89, την ίδια ώρα που ο κ. Παπανδρέου απολαμβάνει επισήμως τη συναίνεση του κ. Καρατζαφέρη, της κ. Μπακογιάννη. Πρόκειται για γελοίο φαινόμενο".

Στη συνέντευξη του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε μεταξύ άλλων για την τροπολογία που σκοπεύει να καταθέσει στη Βουλή, μετά τη δικαίωση των συμβασιούχων του ΟΠΑΠ από τον Αρειο Πάγο, για την καταγγελία του σχετικά με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, αλλά και για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

"Αναρωτιέμαι αν, στη λογική της “πανστρατιάς”, χωρούν στους προεκλογικούς σας σχεδιασμούς πρώην ηγετικά στελέχη του ΣΥΝ, όπως ο Αλέκος Αλαβάνος και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος...", ρωτήθηκε. "Επιδιώκουμε ένα ευρύ μέτωπο από τα αριστερά της αριστεράς ώς τα αριστερά της Σοσιαλδημοκρατίας. Αυτό αφορά και τις συγκροτημένες πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς και της οικολογίας, αλλά και τα στελέχη και ο κόσμος που πίστεψε στις κάλπικες υποσχέσεις Παπανδρέου και τώρα αισθάνεται προδομένος. Πως θα μπορούσαν λοιπόν, να χωράνε τόσοι πολλοί και να περισσεύουν οι πρώην πρόεδροι του Κόμματος. Στην πολιτική δεν χωράνε ούτε πείσματα, ούτε εμμονές".

ΠΡΕΖΑ TV
16-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: