Δευτέρα, Απριλίου 11, 2011

ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΒΙΖΑ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

το μενος των εταίρων της προκάλεσε η απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να χορηγήσει προσωρινή βίζα σε χιλιάδες παράνομους μετανάστες, προκειμένου να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση που προκάλεσαν οι λαϊκές εξεγέρσεις στη Βόρειο Αφρική.

Η Αυστρία υποστήριξε, κατά τη διάρκεια του σημερινού συμβουλίου των υπουργών Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έγινε στο Λουξεμβούργο, ότι οι ενέργειες της Ρώμης θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την εφαρμογή της Συμφωνίας του Σένγκεν για την ελεύθερη διακίνηση των Ευρωπαίων πολιτών.


 "Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νομικό μέσο για να γίνει σεβαστή η Συνθήκη του Σένγκεν", δήλωσε εκ μέρους της Γαλλίας ο υπουργός Εσωτερικών, Κλοντ Γκεάν. Υπογράμμισε ότι η χώρα του θα θα συνεχίσει να απελαύνει τους Τυνήσιους μετανάστες που προέρχονται από την Ιταλία. "Αν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις [...] η Συνθήκη λέει ότι η Γαλλία έχει δικαίωμα να ξαναστείλει στην Ιταλία το άτομο που δεν τις πληρεί. Αυτό θα κάνουμε", είπε.

"Υπήρξε θετική ανταπόκριση για τα βήματα που έχει κάνει η Ιταλία για να συνεργαστεί με την Τυνησία. Δεν δόθηκε υποστήριξη (στο θέμα της χορήγησης βίζας σε οικονομικούς μετανάστες)" δήλωσε διπλωματική πηγή που ζήτησε να παραμείνει ανώμυ, σχολιάζοντας όσα ειπώθηκαν στο συμβούλιο.

Σύμφωνα με τον ίδιο διπλωμάτη οι χώρες της βόρειας Ευρώπης κράτησαν σκληρότερη στάση απέναντι στην Ιταλία σε σχέση με αυτές της νότιας.
 
ΠΡΕΖΑ TV
11-4-2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

oxi tha katsoun na skasoun san kai mas mou tous kratame edo epidi mas to eipan kapoioi... afta einai. den voithas europi? dino viza kai to mpoulo. afto na kane kai i ellada na adeiaze mia kai kali....