Δευτέρα, Απριλίου 04, 2011

ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ

Στις 9 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν -εκτός απροόπτου- οι βουλευτικές εκλογές στη Νιγηρία, καθώς η Ανεξάρτητη Εθνική Εκλογική Επιτροπή ανακοίνωσε για δεύτερη φορά ότι αναβάλλονται.
Το Σάββατο η επιτροπή είχε ανακοινώσει την αναβολή της διαδικασίας για τη Δευτέρα, επικαλούμενη την καθυστερημένη άφιξη των εγγράφων καταγραφής των αποτελεσμάτων και άλλου εκλογικού υλικού.



Ωστόσο, ο πρόεδρος της επιτροπής Αταχίρου Τζέγκα δήλωσε ότι οι εκλογές αναβάλλονται εκ νέου ύστερα από διαβουλεύσεις με τα πολιτικά κόμματα, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και άλλους ενδιαφερόμενους.

Η εξέλιξη αυτή μεταβάλει και το χρόνο διεξαγωγής των προεδρικών και πολιτειακών εκλογών, που ήταν προγραμματισμένες για τις 9 και 16 Απριλίου και θα διενεργηθούν στις 16 και την 26 του ίδιου μήνα.

Ο πρόεδρος Γκούντλακ Τζόναθαν του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος διεκδικεί την επανεκλογή του στον προεδρικό θώκο, έχοντας να αντιμετωπίσει 19 αντιπάλους.

Περίπου 73,5 εκατομμύρια Νιγηριανοί είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και θα κληθούν να αναδείξουν τους 109 γερουσιαστές και τα 360 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων. Η εκλογική επιτροπή έχει ορίσει 118.973 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα, ενώ οι ψήφοι θα καταμετρηθούν σε 8.809 κέντρα.

Περίπου 17.000 στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας έχουν αναπτυχθεί σε πολλές στρατηγικής σημασίας τοποθεσίες.

ΠΡΕΖΑ TV
4-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: