Δευτέρα, Απριλίου 18, 2011

“ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΗΔΕΙΑ” ΤΟΥ ΙΤΑΛΟΥ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

“Επίσημη κηδεία” του Ιταλού ακτιβιστή Βιτόριο Αριγκόνι που απήχθη και δολοφονήθηκε από οργάνωση σαλαφιστών θα τελεστεί στη Λωρίδα της Γάζας όπως ανακοίνωσε το κίνημα της Χαμάς υπό τον έλεγχο της οποίας βρίσκεται η περιοχή.
Μετά την επικήδεια τελετή στη Γάζα η σορός του θα μεταφερθεί σήμερα στην Αίγυπτο σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειάς του, μέσω του συνοριακού περάσματος της Ράφα.
"Ο Βιτόριο μιλούσε πολύ για τη Γάζα και τώρα έφυγε. Θα επισκεφθώ κάποτε τη Λωρίδα της Γάζας. Θέλω να δω πού έζησε και πέθανε ο γιος μου, να δω αυτά για τα οποία μιλούσε και για ποια υπόθεση θυσίασε τη ζωή του" δήλωσε στην ισραηλινή ιστοσελίδα Ynet η μητέρα του Αριγκόνι, Ετζίντια Μπερέτα.



Ο 36χρονος ακτιβιστής και μέλος του κινήματος Διεθνούς Αλληλεγγύης ζούσε και εργαζόταν εδώ και τρία χρόνια στη Γάζα. Βρέθηκε απαγχονισμένος σε σπίτι της πόλης της Γάζας λίγες ώρες μετά την απαγωγή του από οργάνωση σαλαφιστών.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Χαμάς έχουν συλλάβει μέχρι στιγμής τέσσερα άτομα, ενώ καταζητούνται τρεις ακόμη ύποπτοι μεταξύ των οποίων ένας Ιορδανός υπήκοος κι ένα μέλος της αστυνομίας της Χαμάς.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Χαμάς, Μοχάμαντ Άουαντ, έχει δώσει τη διαβεβαίωση ότι σύντομα θα συλληφθούν και θα προσαχθούν στη δικαιοσύνη όλοι οι εμπλεκόμενοι του αποτρόπαιου εγκλήματος που συγκλόνισε τη Λωρίδα της Γάζας και την Ιταλία.

Πρόκειται για την πρώτη δολοφονία αλλοδαπού στη Λωρίδα της Γάζας από την ανάληψη της εξουσίας από τη Χαμάς τον Ιούνιο του 2007.

ΠΡΕΖΑ TV
18-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: