Τρίτη, Απριλίου 19, 2011

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΑΝΤΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗ ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΑ

Στην άντληση 10.000 τόνων υψηλά ραδιενεργού ύδατος από τον αντιδραστήρα 2 στοχεύει η διαχειρίστρια εταιρεία του κατεστραμμένου πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, Tepco. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Tepco η συγκεκριμένη ποσότητα μολυσμένου ύδατος θα μεταφερθεί σε εγκατάσταση διαχείρισης αποβλήτων, δυναμικότητας 30.000 τόννων.
"Στις 10.08 η Tepco άρχισε την άντληση ραδιενεργού ύδατος στο κτίριο των τουρμπίνων του αντιδραστήρα 2. Σε σύνολο 25.00 τόννων μολυσμένου ύδατος, περί τους 10.000 τόννοι θα μεταφερθούν στην εγκατάσταση αυτή", ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας.


Εκατοντάδες χιλιάδες τόνοι θαλασσινού και γλυκού νερού χρησιμοποιήθηκαν για την ψύξη των αντιδραστήρων, ώστε να εμποδισθεί η τήξη του πυρηνικού καυσίμου. Ωστόσο, το ραδιενεργό ύδωρ, που εκτιμάται σε 60.000 τόννους, πλημμύρισε τις αίθουσες των μηχανοστασίων των τριών από τους έξι αντιδραστήρες του σταθμού, καθώς και τα δίκτυα των σωλήνων και τις υπόγειες γαλαρίες.

Τα υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας εμποδίζουν τις εργασίες αποκατάστασης στον κατεστραμμένο από τον σεισμό και το τσουνάμι πυρηνικό σταθμό, καθώς τα συνεργεία της Tepco που εργάζονται στον σταθμό αδυνατούν να επέμβουν στο εσωτερικό των κτιρίων που στεγάζουν τους αντιδραστήρες προκειμένου να επιδιορθώσουν τα κυκλώματα ψύξης.

Την τελευταία εβδομάδα η Tepco έχει επιχειρήσει να εκκενώσει το δίκτυο των υπόγειων στοών που συνδέεται με τον αντιδραστήρα 2. Όμως, ύστερα από μερικές ημέρες διαπίστωσε ότι τα επίπεδα του ύδατος στις στοές παραμένουν στα ίδια επίπεδα και γι' αυτό γιατί τα συνεργεία συνεχίζουν το κατάβρεγμα των αντιδραστήρων, με αποτέλεσμα να διαρρέει συνεχώς ποσότητα μολυσμένου νερού.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ιαπωνικής Υπηρεσίας Πυρηνικής Ασφάλειας Νιντεχίκο Νισιγιάμα οι νέες επιχειρήσεις άντλησης και μετάγγισης θα διαρκέσουν 26 ημέρες.

ΠΡΕΖΑ TV
19-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: