Παρασκευή, Απριλίου 15, 2011

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΙΣΧΥΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ

Η κινεζική οικονομία συνεχίζει να καλπάζει τον Μάρτιο με τον πληθωρισμό να αυξάνει με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2008. Η αύξηση του ΑΕΠ υπερέβη το αναμενόμενο 9,7% για το α' τρίμηνο του έτους έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.
Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 5,4% τον Μάρτιο συγκριτικά με τον Μάρτιο 2010 και ενώ τον Φεβρουάριο ο πληθωρισμός ήταν 4,9%. Ο πληθωρισμός επιταχύνθηκε παρά το γεγονός ότι η κινεζική κυβέρνηση αύξησε τέσσερις φορές τα επιτόκια από τον Οκτώβριο σε μία προσπάθεια συγκράτησης των τιμών των τροφίμων και των ακινήτων.



Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη δήλωση του Κινέζου προέδρου Hu Jintao ότι η οικονομική ανάπτυξη της χώρας παραμένει εκτός ισορροπίας σημαίνει πως θα συνεχισθεί η αύξηση των επιτοκίων.

Αυτή την εβδομάδα ο Κινέζος πρωθυπουργός Wen Jiabao δήλωσε πως η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να σταθεροποιήσει τις τιμές που πλέον έχουν αναχθεί σε πρώτη προτεραιότητα των οικονομικών ελέγχων του 2011 και της κυβερνητικής πολιτικής..

ΠΡΕΖΑ TV
15-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: