Τρίτη, Απριλίου 05, 2011

ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ - ΑΡΓΕΙ Η ΑΠΟΚΟµΙΔΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

Με προβλήµατα λειτουργεί ο µοναδικός χώρος απόθεσης απορριµµάτων στη Φυλή, την ώρα που συνεχίζονται οι αντιδράσεις κατά της δηµιουργίας αντίστοιχου χώρου στην Κερατέα.
Χθες αστυνοµική δύναµη αποµάκρυνε για άλλη µία φορά µπάζα από τη Λεωφόρο Λαυρίου.



Μειωµένο ωράριο εφαρµόζεται στον ΧΥΤΑ Φυλής, ο οποίος δέχεται σκουπίδια µόνο 12 ώρες την ηµέρα αντί για 22, καθώς δεν υπάρχει επαρκής φύλαξη και οι εργαζόµενοι αναγκάζονται να σταµατήσουν τη λειτουργία κάθε φορά που εισέρχονται παρανόµως ξένα άτοµα – κυρίως Τσιγγάνοι – στον χώρο.

Αποτέλεσµα της υπολειτουργίας του ΧΥΤΑ είναι να παρατηρούνται καθυστερήσεις στην αποκοµιδή των απορριµµάτων από τους δήµους. Οπως χαρακτηριστικά ανέφεραν στελέχη του ∆ήµου Αθηναίων, η αποκοµιδή µπορεί να γίνει κανονικά αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα να αδειάσουν όλα τα απορριµµατοφόρα στη Φυλή. Το µέτωπο της Κερατέας πάντως παραµένει, µε την Επιτροπή Αγώνα να καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των αστυνοµικών και τους προέδρους των δικαστικών και εισαγγελικών ενώσεων της χώρας να συναντηθούν µε τη δηµοτική αρχή για να βρεθεί λύση, επαναφέροντας την πρόταση για δηµιουργία µονάδας επεξεργασίας στο ΒΙΟΠΑ Κερατέας που θα εξυπηρετεί µόνον τους δήµους Λαυρεωτικής και Σαρωνικού.

Οπως όµως έχει επισηµανθεί, τόσο από πλευράς υπουργείου Εσωτερικών όσο και από τον γραµµατέα της Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης Αττικής, η πρόταση αυτή δεν µπορεί να γίνει αποδεκτή δεδοµένου ότι θα οδηγούσε σε σηµαντικές καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου, αφού θα έπρεπε να γίνουν εκ νέου µελέτες. «Η Αστυνοµία είναι έτοιµη να αποχωρήσει από την Κερατέα αµέσως µόλις πρυτανεύσει η λογική, η υπευθυνότητα, ο ειλικρινής διάλογος», τόνισε χθες στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, επισηµαίνοντας: «Τοπικοί παράγοντες και δεν ξέρω ποια άλλα κέντρα, είναι αυτά που επιδιώκουν τη σύγκρουση και µόνο τη σύγκρουση». Παρουσία αστυνοµικών δυνάµεων πραγµατοποιήθηκε χθες η αποµάκρυνση µπάζων, που είχαν τοποθετηθεί στη Λεωφόρο Λαυρίου από κατοίκους της περιοχής, χωρίς αυτή τη φορά να προκληθούν επεισόδια.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ. Με νέες απεργίες προειδοποιούν στο µεταξύ οι εργαζόµενοι του ∆ήµου Αθηναίων, που εκτός από τη συνεχιζόµενη κατάληψη του δηµαρχιακού µεγάρου, προχώρησαν χθες και σε αποκλεισµό του δηµοτικού κτιρίου της οδού Λιοσίων. «Η κινητοποίηση αυτή έχει εκδηλωθεί µε τη συνδικαλιστικά ακατανόητη κατάληψη του δηµαρχιακού µεγάρου καθώς επίσης και µε την επιζήµια για τις δηµοτικές υπηρεσίες αποχή πολλών συµβασιούχων από την εργασία τους», σηµείωσε χθες ο δήµαρχος Αθηναίων Γιώργος Καµίνης, τονίζοντας ιδιαίτερα το πρόβληµα στη λειτουργία των παιδικών σταθµών.

«Οι οικογένειες 2.643 παιδιών αντιµετώπισαν πρόβληµα στην εργασία τους ή χρειάστηκε να µπουν σε επιπλέον έξοδα. Αυτό δεν είναι ανεκτό», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Καµίνης, ο οποίος έδωσε εντολή να καταβληθούν επιπλέον αµοιβές στο προσωπικό που εργάζεται ώστε να λειτουργούν οι σταθµοί κανονικά, ενώ θα υπάρξει εναλλακτικός τρόπος διανοµής του φαγητού, ακόµη και σε συνεργασία µε ιδιώτες.

ΠΡΕΖΑ TV
5-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: