Σάββατο, Απριλίου 16, 2011

ΖΩΝΗ ΠΥΡΟΣ Η ΚΕΡΑΤΕΑ

Επίθεση με βόμβες μολότοφ σε αυτοκίνητα ζευγαριού αστυνομικών έγινε χθες τα ξημερώματα έξω από το σπίτι τους στην Κερατέα, λίγες ώρες μετά τη λήξη των προχθεσινών επεισοδίων που σημειώθηκαν στην περιοχή.
Σύμφωνα με την αστυνομία, η επίθεση έγινε από «ομάδα άγνωστων ατόμων» που μετά την ενέργειά τους αυτή εξαφανίστηκαν.Τα δύο αυτοκίνητα καταστράφηκαν ολοσχερώς, καθώς και άλλο ένα που ανήκει σε φιλικό πρόσωπο του ζευγαριού και ήταν σταθμευμένο μπροστά στο σπίτι τους.



Οπως ανακοίνωσε η αστυνομία, την ώρα της επίθεσης το ζευγάρι των αστυνομικών ήταν μέσα στο σπίτι, μαζί με τα τέσσερα ανήλικα παιδιά τους, ηλικίας από 7 έως 16 ετών.

Το ζεύγος των αστυνομικών είναι μόνιμοι κάτοικοι Κερατέας και διαμένουν στην περιοχή πάνω από 15 χρόνια, ενώ τα παιδιά τους φοιτούν σε δημόσια σχολεία της πόλης. Επιπλέον, η Κερατέα αποτελεί τόπο καταγωγής της συζύγου.
Η γυναίκα αστυνομικός έχει βαθμό αρχιφύλακα και υπηρετεί στο Γραφείο Διαβατηρίων Κερατέας, ενώ ο σύζυγός της έχει βαθμό αστυνόμου Α' και είναι διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Γλυκών Νερών.
Σοκαρισμένος από την επίθεση που δέχτηκε με περισσότερες από 10 βόμβες μολότοφ στο σπίτι του στην Κερατέα ήταν ο αστυνομικός. «Βγήκα έξω και τα τρία οχήματα ήταν λαμπαδιασμένα. Προφανώς έριξαν πέτρα και έσπασαν τα τζάμια» δήλωσε. Η οικογένεια μένει στην περιοχή τα τελευταία 15 χρόνια. «Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι δεν έχω πειράξει κανέναν. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έχει γίνει», έλεγε ο διευθυντής του τμήματος Γλυκών Νερών.
Υπόνοιες για προβοκάτσια αφήνουν με επιστολή που διανεμήθηκε χθες στον Τύπο «κάτοικοι της Λαυρεωτικής», οι οποίοι εκφράζουν τη λύπη τους για την «περίεργη», όπως αναφέρουν, εμπρηστική επίθεση.

Οπως αναφέρουν, «η νυχτερινή επιδρομή έξω από το σπίτι μιας οικογένειας συμπολιτών μας προκαλεί τεράστια ερωτηματικά» και συμπληρώνουν: «Πώς γίνεται κάθε φορά που η αστυνομία εφορμά με τις διμοιρίες των ΜΑΤ μέσα στην πόλη της Κερατέας πάντα να υπάρχει κάποιο περιστατικό που να προκαλεί βάσιμες υποψίες για προβοκάτσια;».

ΤΑΚΗΣ ΤΕΡΖΗΣ

ΠΡΕΖΑ TV
16-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: