Παρασκευή, Απριλίου 22, 2011

ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΖΩΝΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΑ

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας επέκτεινε πέραν των 20 χιλιομέτρων τη ζώνη ασφαλείας, γύρω από το ηλεκτροπαραγωγικό πυρηνικό εργοστάσιο στη Φουκουσίμα, λόγω της συσσωρευόμενης ραδιενέργειας.
Όσοι ζουν σε απόσταση 20-30 χλμ. από το εργοστάσιο πρέπει να μείνουν εντός της οικίας τους ή να εγκαταλείψουν την περιοχή εθελοντικά.
Οι κάτοικοι των χωριών Ιιτάτε, Κατσούραο, Νάμι και τμήματα των πόλεων Μινάμι Σόμα και Καουαμάτα, τα οποία βρίσκονται έξω από τη ζώνη αποκλεισμού των 20 χιλιομέτρων, αναγκάστηκαν να εκκενώσουν την περιοχή εντός του Απριλίου καθώς η κρίση στο εργοστάσιο αναμένεται να διαρκέσει για αρκετό καιρό.



Στο μεταξύ, η κυβέρνηση ενέκρινε προϋπολογισμό ύψους 33 δισεκατομμυρίων ευρώ για την ανοικοδόμηση της βορειοανατολικής Ιαπωνίας που επλήγη από το σεισμό και το τσουνάμι της της 11ης Μαρτίου, σύμφωνα με τα εγχώρια ΜΜΕ. Παράλληλα ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν δήλωσε ότι η Ιαπωνία χρειάζεται ένα συμπληρωματικό προϋπολογισμό για την ανοικοδόμηση, όπως, μετέδωσε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Jiji.

Το ποσό περιλαμβάνει προβλέψεις για δαπάνες ύψους 10 δισ. ευρώ για την αποκατάσταση των δημόσιων υποδομών, 3 δισ. ευρώ για την κατασκευή προσωρινών καταλυμάτων, ενώ με τα υπόλοιπα χρήματα θα αποκατασταθούν οι ζημιές στα σχολικά κτήρια, θα γίνει ενίσχυση της αντισεισμικής τους θωράκισης κ.ά.

Συνολικά η κυβέρνηση εκτιμά πως οι ζημιές αγγίζουν τα 210 δισ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται οι απώλειες των ιδιωτικών επιχειρήσεων, οι ζημιές από τις διακοπές της ηλεκτροδότησης αλλά και από το πυρηνικό δυστύχημα στη Φουκουσίμα.

ΠΡΕΖΑ TV
22-4-2011


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΕΥΡΑΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΟΓΗΣ ΑΙΝΣΤΑΙΝ ΑΝΑΚΑΛΙΨΕ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΥΡΙΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ... ΠΟΙΟΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΥΘΙΝΗ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΚΥΝΔΙΝΟ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΔΗΛΙΤΗΡΙΑΣΕΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΙΤΗ???? Η ΕΥΡΑΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΟΣΑΝΤΟ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΙΝΗ ΝΑ ΜΕΤΑΛΑΞΕΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΖΕΥΓΑΡΟΜΑΤΟΣ ΦΥΤΩΝ ΟΛΩΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΤΟ ΦΥΤΙΚΟ ΒΑΣΗΛΙΟ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.....ΙΣΩΣ ΟΙ ΥΠΕΥΘΙΝΟΙ ΤΙΜΟΡΗΘΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ ΙΣΩΣ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ...ΑΛΑ ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ Η ΤΙΜΟΡΕΙΑΤΟΥΣ???