Τετάρτη, Απριλίου 20, 2011

ΈΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

Έκκληση στη Σαουδική Αραβία να απελευθερώσει τους πολιτικούς κρατούμενους, έκανε το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW), που εδρεύει στις ΗΠΑ. Παράλληλα καταδίκασε και τη σιωπή των συμμάχων της Σαουδικής Αραβίας, όσον αφορά αυτό το ζήτημα.
"Οι σαουδικές αρχές συνέλαβαν από τον Φεβρουάριο του 2011 περισσότερους από 160 ειρηνικούς διαφωνούντες παραβιάζοντας το νόμο για τα ανθρώπινα δικαιώματα", αναφέρει το HRW.



Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε επίσης τους δυτικούς συμμάχους της Σαουδικής Αραβίας για τη σιωπή τους απέναντι στις συλλήψεις.

Ειδικότερα, ο Ναντζίρ αλ Ματζίντ, ένας δάσκαλος και συγγραφέας, συνελήφθη από τις δυνάμεις ασφαλείας επειδή έγραψε ένα άρθρο με το οποίο καταδίκαζε τις προσπάθειες της κυβέρνησης να κατασταλούν τις διαδηλώσεις. Σύμφωνα με το HRW, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον επισκέφτηκε τη Σαουδική Αραβία μία μέρα μετά τη σύλληψη του Ματζίντ.

"Η σιωπή της ΕΕ για την αναίσχυντη σύλληψη ενός ειρηνικού διαφωνούντος την πρώτη ημέρα της επίσκεψης της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας μοιάζει με έπαινο για ένα απολυταρχικό καθεστώς" είπε ο Κρίστοφ Βίλκε, ένας ανώτατος ερευνητής του HRW για την Μέση Ανατολή.
 ΠΡΕΖΑ TV
20-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: