Κυριακή, Απριλίου 03, 2011

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Συνεχίζονται οι μάχες αντικαθεστωτικών και δυνάμεων που είναι πιστές στο Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι γύρω από την λιβυκή πόλη Μπρέγκα.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι αντικαθεστωτικοί είχαν καταλάβει το πανεπιστήμιο και οι κυβερνητικές δυνάμεις είχαν υποχωρήσει προς τα δυτικά. Ωστόσο το πρακτορείο μεταδίδει ότι οι εξεγερμένοι που το πρωί προέλαυναν προς την Μπρέγκα, αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν. Περίπου 300 με 400 εξαγερμένοι υποχώρησαν περίπου 10 χιλιόμετρα ανατολικά της Μπρέγκα στο δρόμο προς την Αντζαμπίγια.



Οι εξεγερμένοι πάντως προσπαθούν να οργανωθούν καλύτερα και δημιούργησαν στη Βεγγάζη μία «ομάδα κρίσεων», στην οποία συμμετέχει και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών του Καντάφι Αμπντελ Φάταχ Γιούνες αλ Αμπίντι, με στόχο την αναδιοργάνωση των στρατιωτικών τους δυνάμεων και τη διακυβέρνηση των περιοχών της χώρας που έχουν υπό τον έλεγχό τους.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας άρχισε ξανά το σφυροκόπημα της Μιζουράτα η οποία πολιορκείται από κυβερνητικές δυνάμεις εδώ και εβδομάδες. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και πολλοί τραυματίστηκαν κατά την επίθεση δυνάμεων του Καντάφι την Κυριακή εναντίον κτηρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι δυνάμεις πιστές στον Καντάφι βομβάρδιζαν την ορεινή πόλη Γιαφράν νοτιοδυτικά της Τρίπολης.

ΠΡΕΖΑ TV
3-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: