Πέμπτη, Απριλίου 21, 2011

ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΑΣ ΤΟΥ ΜΠΑΧΡΕΙΝ

Σε δίκη σε στρατοδικείο του Μπαχρέιν προσήχθη σήμερα ο γνωστός ακτιβιστής υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αμπντουλχαντί αλ Χαουάτζα που συνελήφθη νωρίτερα μέσα στο μήνα μαζί με τους δύο γαμπρούς του στο πλαίσιο της καταστολής των διαδηλώσεων στο βασίλειο του Κόλπου.
Στιγμιότυπο από τις διαδηλώσεις στο Μπαχρέιν Στιγμιότυπο από τις διαδηλώσεις στο Μπαχρέιν Σύμφωνα με δηλώσεις της κόρης του, Ζάιναμπ αλ Χαουάτζα, που σταμάτησε σήμερα την απεργία πείνας με αίτημα την απελευθέρωση των μελών της οικογένειάς της, απαγορεύτηκε στους συγγενείς του η είσοδος στο στρατοδικείο και άγνωστο παραμένει ποιες κατηγορίες του έχουν απαγγελθεί. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες, η Ζάιναμπ δήλωσε ότι ο πατέρας της δεν ακουγόταν καλά “νομίζω ότι τον έχουν χτυπήσει στο στόμα γιατί μόλις που μπορούσε να μιλήσει”.



Ο Αμπντουλχαντί αλ Χαουάτζα ζούσε επί 12 χρόνια στην εξορία πριν του επιτραπεί να επιστρέψει πριν από αρκετά χρόνια μετά από γενική αμνηστία και είχε φυλακιστεί το 2004 λόγω πολιτικών διαφωνιών. Σύμφωνα με το Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Μπαχρέιν κατά τη σύλληψή του υπέστη βάρβαρο ξυλοδαρμό.

Κατά τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο μήνα, που θεωρούνται οι πιο σοβαρές ταραχές που ξέσπασαν στο Μπαχρέιν από τη δεκαετία του 1990, συνελήφθησαν εκατοντάδες άνθρωποι συμπεριλαμβανομένων πολλών αγωνιστών της αντιπολίτευσης και πολιτικών.

Το παλάτι του Μπαχρέιν, όπου οι σιίτες αποτελούν περίπου το 60% του πληθυσμού αλλά κυβερνά μια σουνιτική οικογένεια, επέβαλε στρατιωτικό νόμο και προσκάλεσε στρατεύματα από γειτονικές χώρες υπό σουνιτική διακυβέρνηση να βοηθήσουν στην καταστολή των κινητοποιήσεων.

Το Ιράν καταδίκασε την αποστολή στρατευμάτων από το Ριάντ στο Μπαχρέιν και ακολούθησε η εξαπόλυση κατηγοριών από τη Σαουδική Αραβία και άλλα κρατίδια με σουνιτικές κυβερνήσεις προς την Τεχεράνη ότι υποκινεί τις διαδηλώσεις στο βασίλειο του Κόλπου.

ΠΡΕΖΑ TV
21-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: