Παρασκευή, Απριλίου 15, 2011

ΚΙΝΔΥΝΟΣ «ΒΑΡΙΑΣ ΚΑΜΠΑΝΑΣ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Τον κίνδυνο να πληρώσει βαρύ πρόστιμο για τη λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη Ζάκυνθο αντιμετωπίζει η Ελλάδα, μετά τα προβλήματα που παρατηρούνται στην περιοχή.
Ο ΧΥΤΑ θεωρείται ήδη κορεσμένος, και το υπουργείο Περιβάλλοντος υποστηρίζει ότι θα σταματήσει να λειτουργεί μέσα στους επόμενους έξι μήνες.



Ο Φορέας διαχείρισης απορριμμάτων στη Ζάκυνθο σχεδιάζει, μέχρι να δημιουργηθεί νέος ΧΥΤΥ στη Ζάκυνθο, να προχωρήσουν έργα κομποστοποίησης και μείωσης των σκουπιδιών.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Ζακύνθου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Βαρβαρίγος κατέθεσε μια νέα πρόταση για την αντιμετώπιση του προβλήματος των απορριμμάτων στο νησί.

Με σχετική ερώτηση που κατέθεσε, ο κ. Βαρβαρίγος καλεί την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, να δημιουργηθεί στο χώρο που λειτουργεί σήμερα ο ΧΥΤΑ μια σύγχρονη μονάδα υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων, δηλαδή ένας ΧΥΤΥ, όπου την επεξεργασία των απορριμμάτων θα την κάνει η μονάδα διαλογής και ανακύκλωσης υλικών που διαθέτει ήδη ο Φορέας διαχείρισης στερεών αποβλήτων της Ζακύνθου.

ΠΡΕΖΑ TV
15-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: