Τρίτη, Απριλίου 05, 2011

ΝΕΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΟ ΓΙΑ ΠΙΟ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΠΟΙΝΕΣ

Νέα προειδοποίηση για αυστηροποίηση των ποινών της ΕΠΟ ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, προκειμένου να παταχθούν τα φαινόμενα βίας στα γήπεδα.
 Απατώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο υπουργός υπενθύμισε τις προειδοποιήσεις ότι αν η ΕΠΟ δεν αυστηροποιήσει τις ποινές της «δε θα πάρει λεφτά την επόμενη  χρονιά» και υπογράμμισε ότι περιμένει πολύ πιο αποτελεσματικές κινήσεις από την ΕΠΟ.



Όσον αφορά σε υπαινιγμούς του βουλευτή, σχετικά με την εγκατάλειψη ρύθμισης που έπληττε εταιρείες παράνομων στοιχημάτων, ο υπουργός απάντησε ότι “όσοι πηγαίνουν στο γήπεδο, έχουν καταλάβει πως δεν αστειευόμαστε”.

Σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης να πατάξει τη βία, επικαλέστηκε τις τρέχουσες έρευνες του ΣΔΟΕ στα οικονομικά των ΠΑΕ, την θέσπιση ρητρών βίας εκ μέρους του ΟΠΑΠ στις συμβάσεις του με τις ομάδες (ρήτρες που έχουν αποφέρει 500.000 ευρώ μέχρι στιγμής και θα καταστούν ακόμα πιο αυστηρές) και τις προειδοποιήσεις προς την ΕΠΟ. Επικαλέστηκε, ακόμη, την άμεση προώθηση στη Δικαιοσύνη, της αναφοράς της UEFA για τα «στημένα» παιχνίδια, δηλώνοντας ότι το υπουργείο αναμένει να μάθει επίσημα τους ιθύνοντες.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης είχε δηλώσει πως «το επαγγελματικό ποδόσφαιρο βρομάει απ’ την κορφή ως τα νύχια» παρότι είναι κρατικά επιδοτούμενο και είχε αξιώσει από τον υπουργό να ενημερώσει τη Βουλή για τα ληξιπρόθεσμα χρέη των ΠΑΕ, τα ποσά που έχουν εισπραχθεί από τα χρέη αυτά, και τα επιβληθέντα πρόστιμα.

Άφησε, επίσης, υπαινιγμό για τον υπουργό Πολιτισμού, υποστηρίζοντας ότι στο υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο περί αγοράς τυχερών παιχνιδιών αφαιρέθηκε άρθρο που απαγόρευε να μετέχουν στην αγορά αυτή, εταιρείες που δραστηριοποιούνται παράνομα στην Ελλάδα, «όπως αυτή που έπαιξε το στοίχημα Λεβαδειακός-Ηλιούπολη».

ΠΡΕΖΑ TV
5-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: