Σάββατο, Απριλίου 23, 2011

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΟ ΜΑΡΟΚΟ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΦΟΙΤΗΤΗ

Ταραχές προκάλεσαν φοιτητές σε Πανεπιστήμιο του Ραμπάτ στο Μαρόκο, αντιδρώντας έντονα στη δολοφονία με μαχαίρι ενός φοιτητή από τη Δυτική Σαχάρα.
Ένας 25χρονος φοιτητής, ο Αμπάντ Χαμάντ από την Δυτική Σαχάρα, μαχαιρώθηκε κι έχασε τη ζωή του την Πέμπτη κοντά στο πανεπιστήμιο. Το MAP μετέδωσε ότι ενεπλάκη σε καυγά διότι είχε μεθύσει και παρενόχλησε μια γυναίκα. Η αστυνομία καταδιώκει τον δολοφόνο, σύμφωνα με το πρακτορείο.



Μασκοφόροι φοιτητές με ρόπαλα και μαχαίρια προκάλεσαν χάος στο πανεπιστήμιο ενώ μέλος της πρυτανείας δήλωσε ότι κρατήθηκε ως όμηρος για μία ώρα μαζί με άλλα οκτώ μέλη του προσωπικού του ιδρύματος.

"Καταδικάζουμε το έγκλημα αυτό και λυπούμαστε για το νεκρό φοιτητή, αλλά η αντίδραση ήταν βάρβαρη. Τρομοκράτησαν το πανεπιστήμιο", δήλωσε ο Άχμεντ Ουέλαντ Χέγι στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Φοιτητές είπαν ότι υπήρξαν τραυματίες, πάντως το ειδησεογραφικό πρακτορείο MAP δεν έκανε λόγο για θύματα. Ορισμένοι από τους φοιτητές που ενεπλάκησαν στα επεισόδια βίας και τους βανδαλισμούς κατάγονται από την Δυτική Σαχάρα.

"Λόγω του θανάτου ενός φοιτητή Σαχράουι, μια ομάδα οπλισμένη με ξύλα και μακριά μαχαίρια επιτέθηκε στο πανεπιστήμιο", είπε μια 22χρονη φοιτήτρια, η Σανάα. Οι φοιτητές έστησαν οδοφράγματα, μετέδωσε το MAP, πάντως η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο σύντομα.

Το Μαρόκο προσάρτησε την Δυτική Σαχάρα, πρώην ισπανική αποικία, το 1975. Έκτοτε ξέσπασαν εχθροπραξίες με το Μέτωπο Πολισάριο ως τη σύναψη συμφωνίας για εκεχειρία υπό την αιγίδα του ΟΗΕ το 1991. Η συμφωνία προέβλεπε επίσης να διενεργηθεί δημοψήφισμα για να αποφασιστεί η τύχη της περιοχής--το οποίο όμως δεν έγινε ποτέ.

ΠΡΕΖΑ TV
23-4-2011


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

καποιος αιωνοωιος σαν τα δικα μας τ α τουβλα θα ηταν... ε και???
Τουβλα
εχουν και πανεπιστημια εκει??