Παρασκευή, Απριλίου 15, 2011

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ

Στη Βουλή συνεχίστηκε ο «πόλεμος» μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή αυτή τη φορά τα γεγονότα στους Αγίους Αναργύρους με τις αποδοκιμασίες κατά του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στοχοποίησε για ακόμη μία φορά τον ΣΥΡΙΖΑ. Τους ισχυρισμούς του Χρήστου Παπουτσή απέρριψε ο βουλευτής του κόμματος, Μ. Κριτσωτάκης, ενώ σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «συνεχίζει στον κατήφορο της φαιάς προπαγάνδας και των ασύστολων ψευδών». Το περιστατικό καταδίκασε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος και «κάλεσε όλες οι πτέρυγες να συμβάλλουν, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια απαράδεκτα γεγονότα».


Ο πρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για "επανάληψη ενός φαινομένου, όπου δήθεν οργισμένοι, αγανακτισμένοι πολίτες χρησιμοποιούν βία, είτε για να εμποδίσουν κάποιον να αναπτύξει τις απόψεις του, είτε για να ενοχλήσουν, να διαλύσουν συγκέντρωση Ελλήνων πολιτών που θέλουν να συζητήσουν για θέματα που τους αφορούν".

"Αυτά τα φαινόμενα δεν είναι απλά καταδικαστέα, εκτιμώ ότι είναι επικίνδυνα και είναι επικίνδυνα για την ίδια την δημοκρατία. Είναι επικίνδυνα σε ότι αφορά στην αναγκαιότητα της ελεύθερης άσκησης δικαιωμάτων, όπως είναι η ελεύθερη έκφραση καθώς επίσης και η ελευθερία «του συνέρχεσθαι», η ελεύθερη διατύπωση απόψεων του κάθε πολιτικού, αλλά και του κάθε πολίτη. Είμαι σίγουρος ότι όλες οι πτέρυγες όχι απλώς καταδικάζουν γεγονότα όπως τα χτεσινά, αλλά καταδικάζουν απερίφραστα τη χρήση βίας", πρόσθεσε.

Παίρνοντας τον λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, καταδίκασε το περιστατικό και κατηγόρησε τον Συνασπισμό, λέγοντας ότι "δεν μπορεί και δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να σιωπά και να καλύπτει τέτοιου είδους πρακτικές".

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κριτσωτάκης τόνισε ότι επιχειρείται προσωπική επίθεση με ψεύδη κατά του προέδρου του κόμματος και απέρριψε τις κατηγορίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Χρήστος Παπουτσής κάλεσε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να μην αναφέρεται πλέον στην Αριστερά. "Από όσο γνωρίζω εγώ, η Αριστερά που γνωρίζει ο ελληνικός λαός, η Αριστερά που τίμησε την ελληνική πολιτική ιστορία δεν αποδέχθηκε ποτέ τις αντισυγκεντρώσεις , τους αντιφρονούντες και τους ανθρώπους οι οποίοι εμποδίζουν τον πολιτικό διάλογο", τόνισε και πρόσθεσε: "καλά θα κάνετε την Αριστερά να την αφήσετε κατά μέρους. Να μιλάτε για το ΣΥΡΙΖΑ, για το Συνασπισμό, για τις πολιτικές σας επιλογές, να διαβάζετε τις δηλώσεις του κόμματός σας και να μην προσπαθείτε με κάθε τρόπο να στείλετε την μπάλα στην εξέδρα".

Εν τω μεταξύ, σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η "κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πιστή στην προαναγγελθείσα δια στόματος του κ. Πεταλωτή επίθεση ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει στον κατήφορο της φαιάς προπαγάνδας και των ασύστολων ψευδών". Σημειώνει δε ότι "δεν είναι τυχαίο ότι επιλέγεται γι' αυτή τη νέα επίθεση η ημέρα της εξαγγελίας των νέων μέτρων, γεγονός που υπογραμμίζει την προσπάθεια της κυβέρνησης να προλάβει τα νέα κύματα οργής απέναντι την πολιτική της".

"Φαίνεται πως η βασική στόχευση της κυβέρνησης είναι η φίμωση κάθε διαμαρτυρόμενης φωνής, η απαγόρευση κάθε συγκέντρωσης", προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει ότι "Δεν καλέσαμε ποτέ και δεν θα το κάνουμε στο μέλλον σε πολιτικές αντισυγκεντρώσεις την ώρα άλλων κομματικών εκδηλώσεων".

"Κατανοούμε τη λαϊκή οργή, τις αυθόρμητες διαμαρτυρίες απέναντι σε αυτούς που με την πολιτική τους κλείνουν νοσοκομεία, καταργούν σχολεία, καταδικάζουν στην ανεργία χιλιάδες εργαζομένους, πτωχεύουν την κοινωνία και υποθηκεύουν το μέλλον των επόμενων γενεών. Η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης και η αντιδημοκρατική πρακτική της είναι επικίνδυνη για τον τόπο και πρέπει αυτή η κυβέρνηση να απομακρυνθεί το συντομότερο", καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
ΠΡΕΖΑ TV
15-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: