Τρίτη, Απριλίου 05, 2011

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΟΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Την ώρα που συμβασιούχοι του δήμου Αθηναίων συνεχίζουν για 16η μέρα την κατάληψη στο δημαρχιακό μέγαρο, συμβασιούχοι και εργαζόμενοι στους ΟΤΑ έχουν προγραμματίσει για σήμερα το μεσημέρι συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο της Αθήνας και πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών. Η κατάληψη συνεχίζεται και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων όπου οι εργαζόμενοι παρέμειναν όλη τη νύχτα.


Οι συμβασιούχοι των ΟΤΑ πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία, ενώ το υπόλοιπο προσωπικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα κάνει τετράωρη στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου.

Εκκληση στους συμβασιούχους να επιστρέψουν στην εργασία τους -ειδικά σε εκείνους που εργάζονται στα τμήματα των Βρεφονηπιακών σταθμών-, απηύθυνε χθες ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, προβάλλοντας κοινωνικούς λόγους.

Όπως επεσήμανε ο κ. Καμίνης, «δύο εβδομάδες μετά τη συνδικαλιστικά ακατανόητη κατάληψη του δημαρχιακού μεγάρου καθώς επίσης και με την επιζήμια για τις δημοτικές υπηρεσίες αποχή πολλών συμβασιούχων από την εργασία τους», υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στις λειτουργίες του δήμου, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως η δημοτική αρχή «μέχρι σήμερα επέλεξε μια στάση υπομονής και καλής θέλησης ώστε να μην κλιμακώσει μια αντιπαράθεση στην οποία ουσιαστικά δεν εμπλέκεται».

ΠΡΕΖΑ TV
5-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: