Κυριακή, Απριλίου 03, 2011

ΑΠΟ ΤΗΝ... ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΝΤΛΟΥΣΑΝ ΟΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ .Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ!!!


ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΦΥΛΛΑΔΕΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ...ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕΤΑ ΑΦΗΝΟΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΘΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΎΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ...ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΤΙΣ ΦΑΤΣΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΣΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΝΟΝΩΝ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ.ΓΙΑΤΙ;

Συνεχείς είναι οι αναφορές στους καταγεγραμμένους διαλόγους για διεφθαρμένους αστυνομικούς, εν ενεργεία αλλά και συνταξιούχους. Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 13 αστυνομικοί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατηγορούνται για συνεργασία με τις ομάδες εκβίασης, ενώ συχνά στις καταγγελίες των ανώνυμων πληροφοριοδοτών υπήρχαν αναφορές σε αξιωματικούς και στις συζύγους τους, που διατηρούσαν δεσμούς με μέλη των ομάδων των νονών.Με ψευδώνυμα ή χωρίς, η δράση των εμπλεκόμενων με σώματα ασφαλείας φαίνεται να ποικίλλει, ανάλογα και με τη θέση τους. Απόστρατοι αξιωματικοί -ακόμα και του Πολεμικού Ναυτικού- διεκδικούν ενεργό ρόλο στην ίδια τη διαρθρωτική δομή των ομάδων των νονών. Οσοι μιλούν, κάνουν λόγο γι' αυτούς σαν να αναφέρονται σε ανθρώπους εμπιστοσύνης, απόλυτα ενταγμένους στο «κύκλωμα» της εκβίασης.


Από την... αστυνομία αντλούσαν οι κακοποιοί τη δύναμή τους

Η εμπλοκή εν ενεργεία αστυνομικών διαπιστώθηκε στην παροχή πληροφοριών και στην... «παράβλεψη» καταγγελιών που έφταναν στα αστυνομικά γραφεία. Σύμφωνα με τη δικογραφία, υπήρξαν αστυνομικοί «εισπράκτορες» των ομάδων εκβίασης, ή άλλοι που η υπηρεσία μπορεί να τους έστελνε να ελέγξουν μια καταγγελία, που όμως δεν πήγαιναν ποτέ κάνοντας «τα στραβά μάτια» - και την ίδια στιγμή ενημέρωναν τα μέλη της φιλικής προς αυτούς ομάδας ότι κάτι ακούστηκε γι' αυτούς στην υπηρεσία.

Δεδομένης της... πολυσχιδούς δραστηριότητας των ομάδων των νονών, οι αστυνομικοί εμπλέκονταν και σε άλλες υποθέσεις, από απλή... ανοχή της δράσης των εκβιαστών μέχρι ληστείες και αρχαιοκαπηλία. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του υποστράτηγου εν αποστρατεία της αστυνομίας, ο οποίος κατηγορείται -μεταξύ άλλων- για το μεγάλο κόλπο που ετοίμαζε με τους υπόλοιπους: επιχείρησαν να διαπράξουν απάτη σε βάρος της Τράπεζας της Ελλάδος σε συνεργασία με υπαλλήλους της, ανταλλάσσοντας πλαστά χαρτονομίσματα χρηματικού ποσού 1.500.000 € με γνήσια, αφού προηγουμένως είχαν προβεί σε δοκιμαστικές ενέργειες εισαγωγής πλαστών χαρτονομισμάτων εντός της τράπεζας από τα μηχανήματα ελέγχου.

Η προσπάθειά τους δεν ολοκληρώθηκε καθώς, τον περασμένο Ιούλιο, συνελήφθη μέλος της εγκληματικής οργάνωσής τους για κατοχή πλαστών χαρτονομισμάτων από τη Βουλγαρία. Μάλιστα, αρχηγικό μέλος αυτής της εγκληματικής οργάνωσης, που ήδη έχει συλληφθεί με ένταλμα, οργάνωσε τη ληστεία τον περασμένο Αύγουστο στην Εθνική Τράπεζα στην Αλόννησο, από όπου αφαιρέθηκε 1.000.000 ευρώ.

Η αστυνομία υποστηρίζει ότι, παρά τις όποιες δυσκολίες που προέκυψαν κατά τη διάρκεια των ερευνών, τα στοιχεία αξιοποιήθηκαν στον μέγιστο βαθμό και επιτεύχθηκε να αποτραπούν διάφορες εγκληματικές πράξεις, ακόμα και δολοφονίες: καμία ανθρωποκτονία δεν διαπράχθηκε, λένε οι αξιωματικοί, μέσα στο 2010, ενώ από το 2006 μέχρι το 2009 διεπράχθησαν 19 δολοφονίες σε βάρος φερόμενων μελών ομάδων εκβιαστών. Επίσης, ταυτοποιήθηκαν όλες οι εκρήξεις σε βάρος καταστημάτων.

Τέτοια υπόθεση απαιτεί αδιάσειστα στοιχεία

«Υπήρξαν και στο παρελθόν δικογραφίες οι οποίες ξεκίνησαν με πομπώδεις ανακοινώσεις δήθεν `'κυκλωμάτων'' και `'εγκληματικών οργανώσεων'' και οι οποίες στο τέλος κατέληξαν με πανηγυρική αθώωση των κατηγορηθέντων στο ακροατήριο» σχολιάζει στο «Εθνος της Κυριακής» ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου. «Ελπίζω να μην έχουμε επανάληψη του ίδιου φαινομένου και στην παρούσα δικογραφία. Εύχομαι, δηλαδή, και ελπίζω οι διωκτικές αρχές να έχουν εφοδιάσει την ανάκριση με αδιάσειστα στοιχεία, ώστε να μην εκτεθούν, κατηγορηθούν και στιγματιστούν άδικα αθώοι συμπολίτες μας. Αυτό απαιτεί η αλήθεια και η Δικαιοσύνη».

«ΒΑΘΥ ΛΑΡΥΓΓΙ» ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ
«Με δάνεια πληρώναμε προστασία σε 2 συμμορίες»

Το... βαθύ λαρύγγι -ένα τουλάχιστον από τα πολλά- άρχισε να μιλάει αρχές του 2010. Ενα άγνωστο άτομο τηλεφώνησε στην Υπηρεσία Δίωξης Εκβιαστών λέγοντας ότι είναι ο ίδιος καταστηματάρχης. Ο ίδιος υποστήριξε ότι ήταν και ο συντάκτης των τριών επιστολών που προηγήθηκαν. Στο τηλεφώνημα, ο άγνωστος κατήγγειλε πως από τον Μάιο του 2007, μετά τις δολοφονίες δύο πρωτοκλασάτων στελεχών της σπείρας νονών, την είσπραξη της προστασίας από τα μαγαζιά ανέλαβε άλλη ομάδα. Ομως, από τον Σεπτέμβριο του 2009 στα μαγαζιά άρχισαν να εμφανίζονται «φουσκωτοί» από άλλη ομάδα, οι οποίοι ενημέρωναν τους καταστηματάρχες ότι ανήκαν στην ομάδα άλλου νονού και αφού έπαιρναν τα προσωπικά τους κινητά, τους ενημέρωναν ότι θα αναλάμβανε στο εξής η δική του ομάδα.

«Αρχίσαμε να καταβάλλουμε προστασία ταυτόχρονα και στους δύο με άμεσο κίνδυνο οικονομικής καταστροφής» είπε από την άλλη πλευρά της γραμμής. Εν ολίγοις, ο άγνωστος ενημέρωνε τους αστυνομικούς ότι οι καταστηματάρχες έχουν μπει ανάμεσα στο ξεκαθάρισμα των ομάδων μπράβων και δεν μπορούν να αντιδράσουν γιατί αισθάνονται εντελώς απροστάτευτοι.

Ο καταγγέλλων «ξαναχτύπησε» πολλές φορές. Στα εκτενή τηλεφωνήματα ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι οι καταστηματάρχες είναι τρομοκρατημένοι, τα μαγαζιά τους δεν δουλεύουν όπως πριν λόγω της οικονομικής κρίσης, και ότι λόγω της αδυναμίας πληρωμής στους μπράβους παίρνουν δάνεια για να πληρώνουν.

Τα «συνθηματικά» των κακοποιών

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
ΠΡΟΠΟ, Προποτζίδικο

Δηλητήριο
Μακαρονάδα

Αμεσοι συνεργάτες
Σπαθόλουρα

Πλαστά χαρτονομίσματα
Εφημερίδες

Είσπραξη προστασίας από κατάστημα
Πήγες για μακαρόνια, Εφαγες σουβλάκια, Εχω κάτι ψιλά, Ηπιες κάνα καφέ, Φουστάνια, Ρούχα, Μπουζάκια, CD, Πέρασες από τα μοντέλα

Ναρκωτικά
Χιόνι, Ζάχαρη, Πράγματα, Κοκό, Καραμέλα, Κομμάτια

Αστυνομία
Κερατάδες, Παιδιά του Ζεβεδαίου

Πληροφοριοδότες της Αστυνομίας
Ανθρωποι της κερατιάς

Οπλα
Εργαλεία, Φυλακτά, Κέρατα, Μπικικίνια, Σίδερα, Στολίμπι, Μηχανάκια, Παπάκια, Χράπα Χρούπα, Ιάπωνας, Ρώσος

Οπλα ελεύθερου σκοπευτή
Χαγιαμπούσα, Ρωσίδα, Πόντιος, Τίγρης, SVD

Σιγαστήρες όπλων
Φυσούνι, πιπίλες, αμίλητα, ησυχία

Γυναίκες για πορνεία
Φρούτα, Πορτοκάλια, Μήλα, Θα φάω ένα μήλο

Ποσότητες ναρκωτικών
Χιονοπόλεμος, Κοκορέτσι, Ενα τάλιρο, Ραδίκια, Μεζεδάκι, Χόρτα από τη Λαϊκή

Εκρηκτικός Μηχανισμός
Αρνί, Τούρτα, Μπακλαβάδες, Φάκελος, Πεντόκιλο, Κούνια, Ψαροκόκαλο, Κουρτίνες, Γράμμα

Σημείο τοποθέτησης εκρηκτικών μηχανισμών
Τζούλια Αλεξανδράτου, Σάσα Μπάστα

Κατασκευαστής εκρηκτικού μηχανισμού
Ζαχαροπλάστης

Ο ΣΟΥΠΕΡ ΚΟΡΙΟΣ... ΑΚΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ
Ο πόλεμος για τον έλεγχο περιοχών άνοιξε τα στόματα

Τρεις επιστολές και τουλάχιστον ένα... βαθύ λαρύγγι οδήγησαν στις αποκαλύψεις της δράσης των κυκλωμάτων των «νονών της νύχτας». Την ανεξέλεγκτη δράση του κυκλώματος, που εκμεταλλευόταν τον φόβο και την ομερτά των επιχειρηματιών, περιέγραψε γλαφυρά ένας φερόμενος ως καταστηματάρχης, που γραπτώς και προφορικώς επικοινώνησε με το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, καταγγέλλοντας τις συνθήκες τρόμου για την περιουσία του και τη ζωή τη δική του, αλλά και των οικείων του. Από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι το γεγονός που οδήγησε τον καταγγέλλοντα να μιλήσει ήταν οι... διαμάχες για το μοίρασμα της «πίτας» της πιάτσας και οι συνεχείς ανταλλαγές επιθέσεων ανάμεσα στις διαφορετικές ομάδες εκβιαστών.

Ολα ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2009, όταν στα γραφεία της αρμόδιας υπηρεσίας έφτασε η πρώτη επιστολή-καταγγελία για τη δράση των «νονών». Ως αποστολέας φαινόταν κάποιος Γεώργιος Κόντος, κάτοικος Πειραιά. Το περιεχόμενο της επιστολής προκάλεσε το ενδιαφέρον αξιωματικών που ανέλαβαν την υπόθεση.

Αφορούσε ιδιοκτήτες καφετεριών, νυχτερινών κέντρων διασκέδασης και μπαρ σε περιοχή των νοτίων προαστίων, που εκβιάζονταν από κύκλωμα «προστασίας», το οποίο ενεργούσε για λογαριασμό εγκλείστων σε φυλακές. Στην επιστολή ο συντάκτης έκανε έκκληση να επιληφθούν άμεσα οι αρμόδιες Αρχές διότι είχαν περιέλθει σε τρόμο και ανησυχία, εκτιμώντας ότι υπήρχε άμεσα και κίνδυνος ζωής... Ηδη από τον Οκτώβριο του 2009 οι αστυνομικοί άρχισαν να ψάχνουν την υπόθεση. Η πρώτη τους κίνηση ήταν να βρουν τους συντάκτες των επιστολών, ωστόσο από την έρευνα εξακριβώθηκε ότι αυτοί δεν είναι υπαρκτά πρόσωπα.

Σιγά σιγά οι αξιωματικοί άρχισαν να λαμβάνουν ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις ιδιοκτητών καταστημάτων, ακόμα και από αυτούς που ήδη είχαν δεχθεί επίθεση. Κανένας ωστόσο από αυτούς δεν παραδέχθηκε οτιδήποτε, είτε για «προστασία» είτε για απειλές, προφανώς επειδή φοβόντουσαν για την περιουσία και τη ζωή τους.

Από τις παρακολουθήσεις του σούπερ κοριού της Αστυνομίας προέκυψαν οι πρώτες καταγραφές διαλόγων που φώτισαν πτυχές άγνωστες για τη δράση των ομάδων. Σύντομα οι αξιωματικοί ανακάλυψαν ότι οι διάλογοι παρέπεμπαν σε... παλιούς «γνωστούς» της Αστυνομίας - κάποιοι μάλιστα από τους αναφερόμενους εκτίουν ποινές πολυετούς κάθειρξης στις φυλακές της χώρας. Για αυτής της κατηγορίας κατηγορουμένους, έχουν αποκωδικοποιηθεί ψευδώνυμα όπως «Βιβή», «Βλάκας» «Χοντρή», «Σούμο», «Ψηλός», «Τζόνι-Τζονάκος» κ.α.

Η δεύτερη και η τρίτη επιστολή, που υπέγραφαν κάποιοι Γεώργιος Τρίκας και Νικόλαος Κόντος αντίστοιχα, περιέγραφαν την ένταση του πολέμου μεταξύ των ομάδων να κλιμακώνεται.

Προς επίρρωσιν των ισχυρισμών του συντάκτη, μάλιστα, αναφερόταν ένα τηλεφώνημα εγκλείστου στη φυλακή, ο οποίος τηλεφώνησε σε καταστηματάρχη και του διεμήνυσε «ότι αυτό είναι το τελευταίο προειδοποιητικό τηλεφώνημα προς συμμόρφωση του ίδιου αλλά και των λοιπών καταστηματαρχών στην ίδια πλατεία και ότι απαιτούσε υπακοή για την καταβολή της προστασίας, κάνοντας αναφορά στον πρόσφατο εμπρησμό και στην ολοκληρωτική καταστροφή της καφετέριας γνωστού ηθοποιού στη Γλυφάδα, ο οποίος δεν τους υπάκουσε».

ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ
mapsara@pegasus.gr

ΠΡΕΖΑ TV
3-4-2011

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οταν σου λεμε Πρεζα οτι τα μπαχαλακια ειναι μαλακισμενα και ενεργουμενα που τα μαζευουν οτι ωρα θελουν σαν κοτοπουλα εσυ μας τα εκθειαζεις σαν επαναστατες και ονειροπολους.Αστα τωρα να σηκωνουν το σαπουνι στην μπουρου να ωριμασουν.

coverp είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

εσύ χαζεμένο που έγραψες πρώτο πρώτο...
ΣΚΑΤΟΜΠΑΤΣΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΒΑΝΑΔΕΣ έχει το στόρυ, όχι αναρχικούς και επαναστάτες.
ΓΚΕΚΕ?