Τρίτη, Απριλίου 26, 2011

ΝΕΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο ανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας της Λιβύης, όπου το ΝΑΤΟ έχει εξαπολύσει τα τελευταία 24ωρα βομβαρδισμούς κατά κυβερνητικών κτιρίων του Καντάφι. Χθες η Ιταλία ανακοίνωσε ότι η πολεμική της αεροπορία θα συμμετάσχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Λιβύης. Εν τω μεταξύ, οι μάχες στη Μισράτα συνεχίζονται και οι εξεγερμένοι δήλωσαν χθες ότι κατόρθωσαν να απωθήσουν τα στρατεύματα του Καντάφι.


Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τρεις ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν το ανατολικό τμήμα της Τρίπολης. "Ακούσαμε τρεις ισχυρές εκρήξεις και είδαμε φλόγες και καπνό να βγαίνουν από μια τοποθεσία όχι μακριά από εμάς", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας κάτοικος της συνοικίας Άιν Ζάρα, στην ανατολική Τρίπολη. Ακόμη ένας αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι λίγη ώρα αργότερα σημειώθηκαν άλλες δύο εκρήξεις στην ίδια συνοικία.

Από την Παρασκευή, το ΝΑΤΟ έχει εντείνει τις αεροπορικές επιδρομές κατά της λιβυκής πρωτεύουσας, από τις οποίες ισοπεδώθηκε κτιριακό συγκρότημα που στέγαζε γραφεία του Καντάφι. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, από την επίθεση σκοτώθηκαν τρεις υπάλληλοι σκοτώθηκαν και άλλοι 45 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 15 σοβαρά.

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε στοχευμένο πλήγμα στο κέντρο της Τρίπολης εναντίον "ενός κέντρου επικοινωνιών που χρησιμοποιείτο για το συντονισμό επιθέσεων εναντίον των αμάχων".

Χθες ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε ότι η ιταλική πολεμική αεροπορία θα πλήξει λιβυκούς στόχους, συμμετέχοντας στις νατοϊκές επιχειρήσεις.

Μάχες δίχως τέλος στη Μισράτα

Εκπρόσωποι των εξεγερμένων δήλωσαν ότι τα στρατεύματα του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι απωθήθηκαν έξω από την Μισράτα, ενώ ρουκέτες εξακολουθούν να πέφτουν τυχαία στην πόλη. Σύμφωνα με επικεφαλής των αντικαθεστωτικών, οι δυνάμεις του Καντάφι αποσύρθηκαν από την πόλη και βρίσκονται στα προάστιά της.

"Σημειώθηκαν συγκρούσεις στα δυτικά όρια της πόλης, το υπόλοιπο έχει καθαριστεί. Παραμένουν χωρίς αμφιβολία κάποιοι στρατιώτες κρυμμένοι στην πόλη, που φοβούνται μήπως σκοτωθούν, αλλά δεν υπάρχει πλέον ομάδα στρατιωτών", ανέφερε ένας από αυτούς.

ΠΡΕΖΑ TV
26-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: