Τετάρτη, Απριλίου 06, 2011

ΓΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Η ΜΙΚΡΗ ΦΕΡΣΤΕ

Σε ειδικό κέντρο του εξωτερικού θα μεταφερθεί η μικρή Νατζάφι Φερστέ προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση κερατοπλαστικής προς οριστική επίλυση του προβλήματος όρασής της.
Το θέμα έφερε χθες στη δημοσιότητα η «Ε» και το υπουργείο Υγείας ζήτησε από τη διοίκηση του ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς» να συνεργαστεί άμεσα με τη διεύθυνση της Α' Οφθαλμολογικής Κλινικής του, όπου νοσηλεύεται η Νατζάφι, προκειμένου να επιλεγεί το πλέον εξειδικευμένο και κατάλληλο για την περίπτωσή της κέντρο.

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Καλλιθέας πρέπει να προβεί στην έκδοση βιβλιαρίου οικονομικής αδυναμίας, που μαζί με τις σχετικές ιατρικές γνωματεύσεις και την επιλογή ειδικού κέντρου στο εξωτερικό θα υποβληθούν στον ΟΠΑΔ, για να καλυφθούν τα έξοδα νοσηλείας της. Επιπροσθέτως με σχετική υπουργική απόφαση που εκδίδεται από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Αντίληψης του ΥΥΚΑ θα μπορέσουν να καλυφθούν και τα έξοδα διαμονής της. Υπενθυμίζεται ότι η Νατζάφι Φερστέ έχει υπαχθεί στο καθεστώς αναγνωρισμένου πολιτικού πρόσφυγα και συνεπώς δικαιούται δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Σ.Ν.

ΠΡΕΖΑ TV
6-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: