Τρίτη, Απριλίου 26, 2011

ΣΥΡΙΑ: ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ…

Η κατάσταση στη Συρία έχει πια ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Μόνο τη Δεύτερα, στην αιματοκυλισμένη Ντεραά, επίκεντρο των αιματηρών συγκρούσεων και πόλη στην οποία «γεννήθηκε» το κίνημα κατά της κυβέρνησης Άσαντ, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 25 άνθρωποι. Οι 25 έχασαν τη ζωή τους από πυροβολισμούς και το σφοδρό βομβαρδισμό από το βαρύ πυροβολικό, μετά την είσοδο -πριν από την αυγή- στην πόλη του στρατού και των δυνάμεων ασφαλείας, με την υποστήριξη αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων.


Το καθεστώς Άσαντ αποφάσισε την βίαιη καταστολή της λαϊκής εξέγερσης ρίχνοντας στη μάχη εναντίον του «εσωτερικού εχθρού» και τον στρατό. Μάλιστα, για να δώσει κάποια νομιμοποίηση στην στρατιωτική επέμβαση και στην καταστολή των κινητοποιήσεων προσχηματικά ήρε την μακρόχρονη Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, αντικαθιστώντας την με τη θέσπιση Κανόνων για διαδηλώσεις:  «Οι συριακές αρχές επέλεξαν τη "στρατιωτική λύση" για να καταστείλουν το κίνημα αμφισβήτησης στη χώρα, δήλωσε παράλληλα σήμερα ο υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.
"Είναι σαφές ότι οι συριακές αρχές πήραν την απόφαση για μια στρατιωτική λύση και μια λύση των δυνάμεων ασφαλείας", δήλωσε ο Αμπντέλ Ραχμάν, ο οποίος είναι πρόεδρος του συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, μερικές ώρες πριν να αρχίσει η μαζική επέμβαση των συριακών δυνάμεων ασφαλείας, κυρίως στην Ντεραά. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο νόμος περί ρύθμισης των διαδηλώσεων, με τον οποίο θεσπίζονται κανόνες για τις διαδηλώσεις, τον οποίο επικύρωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ "εξυπηρέτησε" στην καταστολή των διαδηλώσεων. Βάσει του νέου νόμου, οι διαδηλωτές θα πρέπει να υποβάλουν αίτημα για τη διοργάνωση συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών τουλάχιστον πέντε ημέρες πριν από την πραγματοποίησή τους».

Σύμφωνα με την νέα πολιτική προσέγγιση η Ντεραά, πόλη απ΄ όπου ξεκίνησε η εξέγερση, «βγήκε» από την Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης και τέθηκε σε Κατάσταση Πολιορκίας! Σύμφωνα με παρατηρητές ο αριθμός των νεκρών που τις τελευταίες ημέρες ξεπερνάει τους 120 αναμένεται να αυξηθεί καθώς στην πόλη ακούγονται συνεχείς ριπές πολυβόλων. "Οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας εισήλθαν κατά εκατοντάδες στην πόλη υποστηριζόμενοι από άρματα μάχης", δήλωσε τηλεφωνικώς στο Γαλλικό Πρακτορείο στη Λευκωσία, ο ακτιβιστής Αμπντάλα Αλ-Χαρίρι.
Οι κυβερνητικές δυνάμεις μπήκαν σύμφωνα με τις μαρτυρίες στην πόλη αφού βύθισαν όλη την περιοχή στο σκοτάδι και άρχισαν να πυροβολούν προς κάθε κατεύθυνση
"Οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας πυροβολούν προς κάθε κατεύθυνση. Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες είναι σχεδόν αδύνατες".

Οι δυνάμεις ασφαλείας, παρά τη διεθνή κατακραυγή των τελευταίων ημερών, εξακολούθησαν να βομβαρδίζουν την πόλη, σύμφωνα με τον υπέρμαχο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αμπντάλα Αμπαζίντ, ο οποίος βρίσκεται εκεί. Κατήγγειλε δε ότι ελεύθεροι σκοπευτές έχουν ακροβολιστεί στις στέγες των κτιρίων και πυροβολούν αδιακρίτως.

Λες και δεν έχει περάσει μια μέρα από την Ναζιστική σφαγή των Καλαβρύτων, από τη Χούντα των Συνταγματαρχών, από την εξαγγελία του πλανητάρχη Μπους για την έναρξη του «Πολέμου κατά της Τρομοκρατίας». Ο Ολοκληρωτισμός σε κάθε ιστορική στιγμή έχει ανάγκη τον Τρομοκράτη του προκειμένου να καταστείλει και να συντρίψει, ακόμη και με στρατιωτική βία, την κοινωνική αμφισβήτηση.  

«Ο στρατός εισήλθε στη Ντεράα για να καταδιώξει εξτρεμιστικές τρομοκρατικές ομάδες», δήλωσε στρατιωτική πηγή που έκανε λόγο για «νεκρούς και τραυματίες» στη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα. Σύμφωνα με την πηγή αυτή την οποία επικαλούνται τα επίσημα ΜΜΕ, ο στρατός εισέβαλε στην πόλη «προκειμένου να επαναφέρει την ηρεμία και την ασφάλεια αποκρινόμενος στις εκκλήσεις για βοήθεια των κατοίκων που απαίτησαν την επέμβασή του προκειμένου να τερματιστούν πράξεις δολιοφθοράς και δολοφονίας που διαπράχθηκαν από εξτρεμιστικές τρομοκρατικές ομάδες». «Μονάδες του στρατού, επικουρούμενες από δυνάμεις ασφαλείας καταδίωξαν τις εξτρεμιστικές τρομοκρατικές ομάδες, συλλαμβάνοντας πολλούς απ΄ αυτούς και κατάσχοντας σημαντικές ποσότητες όπλων και πυρομαχικών», ανέφερε.

ΚΑΙ Η ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ; Αφού συνεχάρη το καθεστώς Άσαντ, με το όποιο την αντίστοιχη περίοδο έκλεινε δουλειές, για την Άρση της πολύχρονης Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης, παρουσιάζεται διχασμένη και προβληματισμένη. Πως αλήθεια να δικαιολογήσεις στους πολίτες των Δυτικών χωρών τη βίαιη ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη, όταν για τους ίδιους λόγους στην περίπτωση της Συρίας περιορίζεσαι σε χαρτοπόλεμο καταδικαστικών ανακοινώσεων;

Το χορό της υποκρισίας σέρνουν για μια ακόμη φορά οι ΗΠΑ, που εφαρμόζουν διαφορετικά μέτρα και σταθμά στην αντιμετώπιση παρόμοιων καταστάσεων. Σιωπή για τη βίαιη καταστολή στο Μπαχρέιν και την εισβολή του στρατού της Σαουδικής Αραβίας ενάντια στον εξεγερμένο λαό, ενώ στην περίπτωση της Συρίας απειλούν με επιβολή στοχευμένων κυρώσεων κατά της συριακής κυβέρνησης, τιμωρώντας το καθεστώς Άσαντ για την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων. Αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε νωρίτερα ότι στα μέτρα που εξετάζονται περιλαμβάνεται ένα πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων και μια απαγόρευση στις επιχειρηματικές συναλλαγές με τις ΗΠΑ. «Η ωμή βία που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση της Συρίας εναντίον του λαού της είναι απολύτως άθλια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τόμι Βίετορ. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν ένα εύρος πιθανών επιλογών πολιτικής, περιλαμβανομένων στοχευμένων κυρώσεων προκειμένου να αποκριθούν στην καταστολή και να καταστήσουν σαφές πως αυτή η συμπεριφορά είναι απαράδεκτη».

Φαίνεται ότι η αντίστοιχη καταστολή του πολύπαθου Ιρακινού λαού που αγωνίζεται ενάντια στη παραμονή των αμερικανικών κατοχικών δυνάμεων από την κυβέρνηση των Ταγματασφαλιτών είναι Παραδεκτή!
Και ενώ από την έναρξη της αμφισβήτησης, στα μέσα Μαρτίου, εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ, περίπου 390 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου που στηρίζεται σε απολογισμούς ξένων μη κυβερνητικών οργανώσεων και συριακές οργανώσεις ακτιβιστών, ο ΟΗΕ δηλώνει ότι «Η Συρία δεν είναι Λιβύη»!

Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία και Πορτογαλία κυκλοφόρησαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ένα προσχέδιο που καταδικάζει την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων στη Συρία και απευθύνει έκκληση για αυτοσυγκράτηση.
Αλήθεια σε ποιον απευθύνονται; Στον εξεγερμένο με την πέτρα στο χέρι ή στους άνδρες των τεθωρακισμένων, του πυροβολικού και των Δυνάμεων Ασφαλείας;

Τέλος, χαιρετίζουν την πρωτοβουλία του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ να άρει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που ήταν σε ισχύ εδώ και πενήντα χρόνια και υπογραμμίζουν τη σημασία που έχει η Συρία για τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή, πρόσθεσε ο διπλωμάτης! Ο κυνισμός των δυτικών συμφερόντων σε όλο του το μεγαλείο.



ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΩΝ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ

ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ. ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437  diktiospartakos.blogspot.com

ΠΡΕΖΑ TV
26-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: