Τετάρτη, Απριλίου 13, 2011

ΘΟΔ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ: ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ…ΤΑ ΓΥΡΙΖΕΙ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ

Η ευθύνη των πολιτικών για τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας είναι βαρύτερη από εκείνη των πολιτών, παραδέχτηκε ο Θόδωρος Πάγκαλος κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM. «Άλλη είναι η ευθύνη του μαστροπού και άλλη είναι η ευθύνη ενός πελάτη χαμαιτυπείου», είπε με το... γνωστό του στυλ. Πρόσθεσε, όμως, ότι και οι πολίτες φέρουν μερίδιο της ευθύνης, «διότι αν δεν υπάρχει καμία ευθύνη για τον πολίτη, αυτό σημαίνει τότε ότι πράγματι το σύστημα δεν λειτουργεί».


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αιτολόγησε τη θέση του λέγοντας ότι οι βουλευτές και υπουργοί που διατηρούσαν πελατειακές σχέσεις με τους πολίτες είναι εκλεγμένοι από την ψήφο του λαού. και υποστήριξε ότι αυτό γινόταν επειδή ψηφοφόροι τους είχαν ελπίδες ότι θα είχαν και αυτοί πρόσβαση στον κρατικό μηχανισμό.

Έβαλε στο κάδρο των ευθυνών και τα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης, λέγοντας πως θα πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για την έννοια της συνενοχής. "Θέλω να ρωτήσω αυτά τα μικρά κόμματα: πότε εμφανίστηκαν στη Βουλή, να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στο λαϊκισμό, απέναντι στις πιέσεις διαφόρων κατηγοριών που είχαν ευνοϊκές ρυθμίσεις που ήθελαν να διαιωνίσουν ή να διευρύνουν", είπε.

Όσον αφορά στα περί "κοπριτών" στο Δημόσιο, ο Θοδ. Πάγκαλος υποστήριξε πως ο χαρακτηρισμός αφορά μόνο στον υπάλληλο που μπήκε με ρουσφέτι "και ως εκ τούτου δεν είναι βελτιώσιμος".

Απαντώτας για την τύχη των υπαλλήλων των οργανισμών και των φορέων που θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν  σημείωσε πως "συνήθως προβλέπεται μετάταξη σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν υπάρχουν αορίστου χρόνου εργαζόμενοι και οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου που λήγουν δεν ανανεώνονται και προβλέπεται να λήξουν".

Μιλώντας για την ανάπτυξη, εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να στραφεί προς την ανατολή προς άγραν επενδυτών, σημειώνοντας πως αυτοί που έχουν χρήματα είναι οι Άραβες, η Κίνα, η Ρωσία και η Ινδία. " Εκεί πρέπει να τοποθετηθούμε και εμείς, χωρίς να παραμελήσουμε τα μεγάλα κεφάλαια που ανήκουν σε Έλληνες και είναι στον παγκόσμιο χώρο".

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η πολιτεία πρέπει να πάει στην "καρδιά της αλήθειας", σε ζητήματα ανταγωνισμού και ελέγχου της αγοράς.

"Και εκεί συναντάμε τη γνωστή κακοδαιμονία της ελληνικής κρατικής μηχανής, η οποία και διάθεση δεν έχει και καμιά φορά ούτε τα στελέχη που απαιτούνται ούτε τη βούληση σε επίπεδο ηγεσίας – δεν εννοώ τους υπουργούς, εννοώ το σύνολο της ηγεσίας, γενικούς γραμματείς, συμβούλους, γενικούς διευθυντές που εισηγούνται στον υπουργό – να συγκρουστεί με μεγάλα συμφέροντα", πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

ΠΡΕΖΑ TV
13-4-2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι τα γυρίζει μωρέ;;; Τα ίδια λέει κάθε φορά απλά αυτή τη φορά βλέπουμε την επιχειρηματολογία που χρησιμοποιεί και δε βλέπουμε σε ενα δημοσιογραφικό τίτλο απλά ένα τσιτάτο. Αλήθειες λέει ο χοντρός. ΑΛΗΘΕΙΕΣ. Δε με ενδιαφέρει αν είναι βολεμένος αυτός ή όχι ή αν βόλεψε κόσμο αλλά μόνο αν ειπωθούν οι αλήθειες που λέει ο Πάγκαλος θα μπορέσουμε να τις διορθώσουμε. Όσο αν τα μαζευει λόγω ανασχηματισμού αμφιβάλλω αν τον ενδιαφέρει σε αυτή την ηλικία να παίξει παιχνίδι ισσοροπιών.