Τρίτη, Απριλίου 05, 2011

ΛΙΒΥΗ: ΠΛΟΙΟ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΕ ΛΙΜΑΝΙ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ

Ένα λιβυκής ιδιοκτησίας πλοίο που μεταφέρει φορτίο εισαγόμενου πετρελαίου έδεσε σε ένα λιμάνι που ελέγχεται από την κυβέρνηση, για να συμβάλει να αντιμετωπιστεί η έλλειψη καυσίμων, δήλωσαν ένας λίβυος κυβερνητικός αξιωματούχος και ένα στέλεχος της ενεργειακής βιομηχανίας. Οι εν λόγω πηγές είπαν ότι το πλοίο ανήκει στη λιβυκή κρατική ναυτιλιακή εταιρεία και ξεφορτώνει στο λιμάνι της Ζαουίγια, 50 χλμ. δυτικά της Τρίπολης. Δεν έκαναν γνωστό από πού ήρθε το σκάφος. Ο λίβυος αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε πως το σκάφος μεταφέρει 23 εκατομμύρια λίτρα καυσίμου.


"Το πλοίο έχει φτάσει", πρόσθεσε. Μολονότι η Λιβύη είναι εξαγωγός πετρελαίου, οι διεθνείς κυρώσεις και η εξέγερση κατά του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι έχουν δημιουργήσει προβλήματα στην προμήθεια πετρελαίου και έχουν οδηγήσει σε μεγάλες ουρές στα πρατήρια βενζίνης. Δεν έχει γίνει σαφές πώς το πλοίο κατάφερε να περάσει από τον κλοιό των πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ που περιπολούν στα ανοικτά των λιβυκών ακτών για να βοηθήσουν στην εφαρμογή των διεθνών κυρώσεων.

Ο αξιωματούχος της λιβυκής ενεργειακής βιομηχανίας, ο οποίος εργάζεται για μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στη διανομή καυσίμων, δήλωσε πως η άφιξη του πλοίου είναι ένα "καλό βήμα" για την ανακούφιση των ελλείψεων, όμως πρόσθεσε πως η λύση είναι μόνο προσωρινή. "Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει σχέδιο για να έρθουν περισσότερα καύσιμα ή αν είναι μόνον αυτό το πλοίο", δήλωσε το στέλεχος, ζητώντας να μην κατονομαστεί.


ΠΡΕΖΑ TV
5-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: