Σάββατο, Απριλίου 02, 2011

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Το πρώτο κοινωνικό παντοπωλείο δημιουργείται στην πόλη της Κοζάνης, ως σημείο των καιρών, της οικονομικής κρίσης που πλήττει τα λαϊκά στρώματα, οδηγώντας τους οικονομικά ασθενέστερους σε απόλυτη φτώχεια. Ένα τέτοιο κοινωνικό παντοπωλείο που θα προμηθεύει με τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης στους πολίτες που αδυνατούν να προμηθευτούν “τα προς το ζην” εγκαινίασε χτες το απόγευμα η μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης. Τα κατάστημα που θα δώσει ανάσα στους οικονομικά ανήμπορους λειτουργεί σε διαμέρισμα που διέθεσε για τον σκοπό αυτόν ο ιερέας Νικόλαος Βαξεβάνος, διευθυντής του Φιλόπτωχου Ταμείου της Μητρόπολης.

Ο μητροπολίτης κ. Παύλος δήλωσε στη “Μ” ότι “η Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης, σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των απλών ανθρώπων της εποχής μας και της επαρχίας μας, προβαίνει στην ίδρυση κοινωνικού παντοπωλείου. Τώρα οι άνθρωποι δεν ζητούν χρήματα, αλλά θέλουν τα απαραίτητα, γι’ αυτό κάνουμε αυτήν την προσπάθεια. Άλλωστε εμείς μπορούμε να προμηθευόμαστε πιο φθηνά τα τρόφιμα ή έχουμε και προσφορές από τα σουπερμάρκετ. Αυτά τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης θα τα διαθέτουμε δωρεάν στους έχοντες ανάγκη”.
Υπεύθυνος για το κοινωνικό παντοπωλείο είναι ο πατήρ Ν. Βαξεβάνος. Ο ιερέας διευκρίνισε ότι “το κοινωνικό παντοπωλείο θα προσφέρει δωρεάν στους οικονομικά ανήμπορους τρόφιμα, στερεά τροφή, κατεψυγμένα, απορρυπαντικά και είδη υγιεινής”. Δήλωσε ακόμη ότι “το κοινωνικό παντοπωλείο είναι το πρώτο βήμα. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε στους τομείς της ένδυσης και υπόδησης, ώστε να δίνουμε δωρεάν ρούχα και παπούτσια στους φτωχούς”.
Να σημειωθεί ότι οι υπεύθυνοι της μητρόπολης έχουν επεξεργαστεί τις “ασφαλιστικές δικλείδες”, ώστε αποδέκτες των δωρεάν τροφίμων να είναι μόνο όσοι πραγματικά τα έχουν ανάγκη και αδυνατούν να τα αγοράσουν. Για το λόγο αυτόν οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να προμηθευτούν και να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση από τη μητρόπολη, στην οποία θα φαίνεται το εισόδημα και η γενικότερη οικονομική κατάσταση. Βεβαίως, όπως είπε ο πατήρ Ν. Βαξεβάνος, “επειδή έχουμε την εμπειρία του Φιλόπτωχου Ταμείου που λειτουργεί χρόνια τώρα, λίγο πολύ γνωρίζουμε τους ανθρώπους, ποιοι δηλαδή είναι οι ανήμποροι και έχουν πραγματικά ανάγκη”.Του Χρήστου Βήττα

makthes.gr

ΠΡΕΖΑ TV
2-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: