Τετάρτη, Απριλίου 13, 2011

«ΠΑΓΩµΕΝΑ» ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΕ ΤµΗµΑ ΤΟΥ ΧΥΤΥ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

«ΠΑΓΩΜΕΝΑ» ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ τα έργα σε τµήµα του χώρου στο Οβριόκαστρο Κερατέας, όπου θα κατασκευαστεί ΧΥΤΥ µέχρι την εκδίκαση των εφέσεων που έχουν καταθέσει το ελληνικό Δηµόσιο και κάτοικοι της περιοχής κατά της απόφασης του Ειρηνοδικείου του Λαυρίου.
Με την απόφαση είχαν απαγορευθεί οι εργασίες σε µέρος της συνολικής έκτασης, για το οποίο εκκρεµούν δικαστικές προσφυγές σχετικά µε απαλλοτριώσεις ιδιοκτητών των εκτάσεων.



Η συζήτηση της έφεσης του Δηµοσίου είχε προσδιοριστεί για χθες στο Πολυµελές Πρωτοδικείο Αθηνών, αλλά αναβλήθηκε για τις 24 Μαΐου 2011 προκειµένου να συνεκδικαστεί µε την έφεση που έχουν καταθέσει κάτοικοι του Δήµου Κερατέας.

Κυβερνητικά στελέχη έχουν πάντως επισηµάνει πως είναι δυνατόν να αρχίσουν οι εργασίες στο υπόλοιπο τµήµα της έκτασης. «Οι αποφάσεις του δικαστηρίου θα είναι σεβαστές» δεσµεύθηκε στο µεταξύ χθες ο δήµαρχος Λαυρεωτικής Κωνσταντίνος Λεβαντής (στον Βήµα 99,5), επαναλαµβάνοντας ωστόσο την αντίθεσή του στη δηµιουργία ΧΥΤΥ και επαναφέροντας την πρόταση για κατασκευή µονάδας διαχείρισης των απορριµµάτων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού στο ΒΙΟΠΑ Κερατέας. Με εξαίρεση τον υπουργό Εσωτερικών, ο κ. Λεβαντής ανέφερε πως άλλοι υπουργοί δεν δέχονται να γίνει διάλογος. «Εµείς θα τους φέρουµε µε το ζόρι να συζητήσουµε; Εµείς αυτό ζητάµε: διάλογο από την πρώτη µέρα», δήλωσε.

Διάλογο όµως επιδιώκει ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, µε πρωτοβουλία του οποίου πραγµατοποιήθηκε προχθές ηµερίδα για τη διαχείριση των απορριµµάτων του Λεκανοπεδίου.

«Οι χώρες που πέτυχαν να αξιοποιήσουν τα απορρίµµατά τους πέρασαν µέσα από επίπονες διαδικασίες και ξεπέρασαν όλοι µαζί µε κοινή λογική το σύνδροµο “όχι στην αυλή µου”, όπως το αντιµετωπίζουµε εµείς σήµερα στην Κερατέα» τόνισε ο κ. Σγουρός, επισηµαίνοντας πως «ακόµα και αν µπορούσαµε να πετύχουµε 100% ανακύκλωση, πάλι θα υπήρχε ανάγκη χωροθέτησης και κατασκευής Χώρου Υγειονοµικής Ταφής για τα υπόλοιπα απόβλητα».


ΠΡΕΖΑ TV
13-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: