Τετάρτη, Απριλίου 27, 2011

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΖΩΩΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει το ζήτημα κακοποίησης ζώων στα Χανιά, μετά και τις συλλήψεις ενός άνδρα, που σκότωσε σκύλο παρουσία του ιδιοκτήτη του και μιας γυναίκας που πέταξε κουταβάκια και γατάκια στα σκουπίδια. Για θανατώσεις ζώων με σκοπό την καλύτερη τουριστική εικόνα του νησιού έκανε λόγο ο φιλοζωικός σύλλογος Χανίων.


Η αστυνομία συνέλαβε σήμερα 70χρονο άνδρα, που κατηγορείται ότι σκότωσε σκύλο με κυνηγετικό όπλο και μάλιστα μπροστά στα μάτια του ιδιοκτήτη του, στα Δελιανά, του δήμου Πλατανιά. Συνελήφθη, επίσης, γυναίκα που πέταξε σε κάδο απορριμμάτων κουτάβια και γατάκια.

Η πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου Χανίων, Αναστασία Μπομπολάκη αναφέρθηκε σε πρόσφατα περιστατικά κακοποίησης και θανάτωσης ζώων, προσθέτοντας ότι το φαινόμενο να πετάνε κουτάβια και γατάκια σε κάδους απορριμμάτων είναι πολύ συχνό ενώ υπάρχουν και αλλεπάλληλες δηλητηριάσεις ζώων.

Χθες, καταγγέλθηκε από το φιλοζωικό σύλλογο ότι άγνωστοι πυροβόλησαν ένα ποιμενικό σκύλο και δηλητηρίασαν άλλους δυο.

Το πρόβλημα που απασχολεί όλη την Κρήτη θα συζητηθεί σε ευρεία παγκρήτια σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο Ηράκλειο.

"Στόχος της σύσκεψης θα είναι να παρθούν μέτρα και αποφάσεις ούτως ώστε να αρχίσει να περιορίζεται επί τέλους το πρόβλημα αυτό το οποίο πέρα από το ότι βασανίζει - σκοτώνει ανυπεράσπιστα πλάσματα όπως είναι τα ζώα κάνει και πολύ κακό στην εικόνα του νησιού», δήλωσε η πρόεδρος του συλλόγου, που άφησε και αιχμές λέγοντας ότι, «εν όψει της θερινής περιόδου κάποιοι επιδιώκουν το θάνατο κυρίως των αδέσποτων ώστε να υπάρχει μια καλύτερη εικόνα προς τους ξένους επισκέπτες".

ΠΡΕΖΑ TV
27-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: