Τρίτη, Απριλίου 12, 2011

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ: ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Γ. ΚΑΜΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Με τη σύμφωνη γνώμη 26 συμβούλων της παράταξης της πλειοψηφίας εγκρίθηκε η πρόταση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, αναφορικά με τους συμβασιούχους του δήμου.
Ειδικότερα, το ψήφισμα που πρότεινε ο κ. Καμίνης κάνει λόγο για «επιβεβαίωση από το δημοτικό συμβούλιο» της προηγούμενης απόφασης της 17ης Ιανουαρίου και καλεί τους συμβασιούχους που έχουν καταλάβει το δημαρχιακό μέγαρο «να σταματήσουν την κατάληψη και να συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών».


Παράλληλα κάνει λόγο για «πελατειακή πολιτική που τηρήθηκε τα προηγούμενα χρόνια και αδιαφανείς διαδικασίες που οδήγησαν τους συμβασιούχους σε ομηρία».
Καταδικάζει την κατάληψη του δημαρχιακού μεγάρου σαν «παλαιοκομματική πρακτική, που αποσκοπεί στην παράλυση του δήμου» και καλεί τους συμβασιούχους που έχουν καταλάβει το δημαρχιακό μέγαρο να εκπληρώσουν το αίτημα των πολιτών της Αθήνας που είναι «το δημοτικό συμβούλιο να επιστρέψει στο σπίτι του».
Η παράταξη Κακλαμάνη αποχώρησε από την αίθουσα πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία, όταν καταψηφίστηκε η δική της πρόταση που ζητούσε την μοριοδότηση των θέσεων εργασίας που καλύπτουν οι συμβασιούχοι με την προσθήκη ότι «πρέπει να μοριοδοτηθεί η εργασία και όχι η ανεργία».
Υπέρ αυτής της πρότασης τάχθηκε και ο επικεφαλής της παράταξης "Επιμένουμε Αθήνα", Γιώργος Αμυράς.
Οι παρατάξεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης», «Ανοιχτής Πόλης» και της «Ανταρσίας στις γειτονιές» αποχώρησαν πριν ξεκινήσει η συζήτηση της ημερήσιας διάταξης, διαμαρτυρόμενοι γιατί δεν έγινε δεκτό να προταχθεί το θέμα των συμβασιούχων στην ημερήσια διάταξη και διότι δεν δόθηκε η δυνατότητα σε εκπροσώπους των συμβασιούχων να έρθουν στη συνεδρίαση να τοποθετηθούν.
Μ.
Βήχου

ΠΡΕΖΑ TV
12-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: