Πέμπτη, Απριλίου 14, 2011

Χ. ΑΛΜΟΥΝΙΑ: «ΌΧΙ» ΣΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ

Ο ευρωπαίος επίτροπος για θέματα Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια υπεραμύνθηκε σήμερα των προστίμων που έχει επιβάλλει τα τελευταία χρόνια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζοντας ότι θα συνεχίσει να επιβάλλει αυστηρές κυρώσεις στις εταιρείες που παραβιάζουν τους κοινοτικούς κανονισμούς.
Η Κομισιόν έχει επιβάλει πρόστιμα δισεκατομμυρίων ευρώ σε εταιρείες όπως η Microsoft και η Intel για παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού καθώς και πρόστιμα σε δεκάδες άλλες εταιρείες για χειραγώγηση των τιμών.



«Υπάρχουν κάποιες φωνές που προέρχονται από την επιχειρηματική κοινότητα και λένε ότι τα πρόστιμα είναι υπερβολικά υψηλά, ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Εγώ διαφωνώ με αυτό», ανέφερε ο Αλμούνια σε συνέδριο που διοργάνωσε η γερμανική αρχή ανταγωνισμού.
«Τα πρόστιμά μας πρέπει να παραμείνουν υψηλά, διότι οι εταιρείες πρέπει να καταλάβουν ότι η σύσταση καρτέλ δεν αποδίδει», πρόσθεσε.
Σημειώνεται ότι την πενταετία μέχρι το 2010 τα πρόστιμα που επέβαλε η Κομισιόν σε εταιρείες για σύσταση καρτέλ ανήλθαν στα 12 δισ. ευρώ περίπου.

ΠΡΕΖΑ TV
14-4-2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

kala h troika mia morfh kartel den einai...?..re dulema pu peftei...