Δευτέρα, Απριλίου 04, 2011

ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ BP ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ

Έτοιμη να αρχίσει και πάλι την εξόρυξη πετρελαίου από τον Κόλπο του Μεξικού μέσα στο καλοκαίρι εμφανίζεται η BP. Σύμφωνα με δημοσιεύματα βρετανικών εφημερίδων, οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ έδωσαν την άδεια να ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες σε κοιτάσματα, όπου βρίσκονταν σε εξέλιξη πριν εκραγεί η εξέδρα Deep Horizon τον Απρίλιο του 2010, προκαλώντας τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στην ιστορία των ΗΠΑ και στοιχίζοντας τη ζωή των 11.Σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων The Sunday Times και Financial Times, η BP έλαβε άδεια από τις ρυθμιστικές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών να αρχίσει ξανά εργασίες σε 10 υπάρχοντα κοιτάσματα και πηγάδια.


Σε αντάλλαγμα, η εταιρία συμφώνησε να συνεργάζεται στενότερα με τις κυβερνητικές υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ παρέχοντάς τους 24ωρη πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της και να τους καταστήσει διαθέσιμα τα σχέδιά της για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, που περιλαμβάνουν διδάγματα από την περυσινή καταστροφή.

Πηγή προσκείμενη στην εταιρία δήλωσε ότι "η BP ελπίζει να ξαναρχίσει την εξόρυξη το καλοκαίρι, αφού επιδείξει ότι μπορεί να ικανοποιήσει τους υπάρχοντες όρους" που έχουν θέσει οι αμερικάνικες αρχές.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση επί του θέματος από την BP.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα των "Sunday Times", αρχικά στην BP θα επιτραπεί μόνο να διατηρήσει ή και να αυξήσει την παραγωγή σε κοιτάσματα τα οποία είχε ήδη, ενώ αποκλείεται το ενδεχόμενο να της επιτραπεί να πραγματοποιήσει εξερευνήσεις για νέα κοιτάσματα.

Σημειώνεται ότι τον Μάρτιο, ο νέος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας Καρλ-Χένρικ Σβάνμπεργκ είχε δηλώσει ότι η καταστροφή δεν είναι λόγος να σταματήσει η εξόρυξη πετρελαίου από μεγάλα θαλάσσια βάθη. Ωστόσο η BP εξακολουθεί να αντιμετωπίζει αιτήματα για αποζημιώσεις δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

ΠΡΕΖΑ TV
4-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: