Τετάρτη, Απριλίου 27, 2011

ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΑ... ΚΑΛΑ ΤΟΥ Ο ΚΑΝΤΑΦΙ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ CIA

Επιπλοκές στη μάχη κατά της τρομοκρατίας βλέπει ο Μάικλ Χέιντεν,διευθυντής της CIA από το 2006 ως το 2009, από την αποσταθεροποίηση του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι.
"Ο,τι και να σκέφτεστε για τον Καντάφι και τον Μούσα Κούσα [σ.σ. τον υπουργό Εξωτερικών που αυτομόλησε στη Δύση] ήταν καλοί συνεργάτες στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας", είπε. Ο Καντάφι ήταν κόκκινο πανί για τις ΗΠΑ στη δεκαετία του 1980. Τα τελευταία χρόνια είχε όμως αλλάξει στάση, υποστηρίζοντας τα συμφέροντα της Δύσης.



Ο Χέιντεν εκτίμησε ότι οι εξεγέρσεις στη Λιβύη και στη Συρία θα κάνουν ακόμα πιο δύσκολο στο άμεσο μέλλον τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Πρόσθεσε όμως ότι μακροπρόθεσμα θα έχουν θετικές επιπτώσεις για τις ΗΠΑ, καθώς θα δυσκολέψουν τη στρατολόγηση δυσαρεστημένων νέων από την Αλ Κάιντα.

Εν τω μεταξύ, ο Μπαράκ Ομπάμα. ανακοίνωσε την αποδέσμευση μη στρατιωτικής επείγουσας βοήθειας ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων προς τους Λίβυους αντικαθεστωτικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες θα περιλαμβάνει οχήματα, βυτιοφόρα, ασθενοφόρα, ιατρικό εξοπλισμό, αλεξίσφαιρα γιλέκα, κιάλια και ασυρμάτους.
ΠΡΕΖΑ TV
27-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: