Δευτέρα, Απριλίου 04, 2011

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ «EXPRESS SERVICE»

Την έντονη αντίδραση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου προκάλεσε χθες νέο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» για την υπόθεση Ραπτόπουλου - Express Service.Σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών γίνεται λόγος για προσπάθεια εκφοβισμού, η οποία δεν πρόκειται να σταματήσει την έρευνα του ΣΔΟΕ για τον εκδότη της εφημερίδας κ. Θ. Αναστασιάδη. Παράλληλα γνωστοποιείται ότι όλα τα δημοσιεύματα της εφημερίδας θα σταλούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.


Ειδικότερα το υπουργείο υποστηρίζει πως «η προσπάθεια εκφοβισμού συνεχίζεται». «Δεν πρόκειται όμως να σταματήσει την έρευνα που ήδη διενεργείται από το ΣΔΟΕ, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας για τον κ. Αναστασιάδη, ούτε τις όποιες σχετικές ενέργειες αποφασίσει η Δικαιοσύνη», προστίθεται χαρακτηριστικά.

Οσον αφορά τα δημοσιεύματα, το υπουργείο Οικονομικών θα τα διαβιβάσει μαζί με το σύνολο του σχετικού φακέλου στον αρμόδιο εισαγγελέα. «Τον λόγο έχει τώρα η Δικαιοσύνη» καταλήγει η ανακοίνωση. Να υπενθυμίσουμε πως για δεύτερη φορά χθες η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» σε ρεπορτάζ της υποστήριξε ότι ο υπουργός Οικονομικών «συγκαλύπτει» τον επιχειρηματία.

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (οι κυριακάτικες εφημερίδες είχαν κυκλοφορήσει το Σάββατο 26 Μαρτίου) για το ίδιο ζήτημα. Και τότε το υπουργείο Οικονομικών είχε αντιδράσει τονίζοντας πως το δημοσίευμα παρείχε ψευδείς πληροφορίες, προκειμένου να συκοφαντήσει και να δημιουργήσει εντυπώσεις. Μάλιστα ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε διατυπώσει την πρόθεσή του να καταθέσει αγωγή κατά της εφημερίδας για συκοφαντική δυσφήμηση.

ΠΡΕΖΑ TV
4-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: