Σάββατο, Απριλίου 16, 2011

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «WIND»: ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

Με αποκλεισμό του κτιρίου της «WIND» στη Λεωφόρο Αθηνών, χτες το πρωί, απάντησαν εργαζόμενοι στην απόφαση της εργοδοσίας να απολύσει τη συναδέλφισσά τους Ελένη Δεμένεγα, απαιτώντας την ανάκλησή της, όπως και την ανάκληση των δεκάδων απολύσεων που έχουν γίνει τον τελευταίο μήνα, σχεδόν 50 τον αριθμό. Ο αποκλεισμός έγινε ύστερα από απόφαση που είχαν πάρει προχτές οι εργαζόμενοι στη γενική συνέλευση του επιχειρησιακού σωματείου. Με νέα συνέλευση αποφάσισαν τη συνέχεια των κινητοποιήσεών τους με στάσεις εργασίας την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη και 24ωρη απεργία την Τετάρτη 20 Απρίλη.


Στη χτεσινή κινητοποίηση ήταν διακριτή η παρουσία του κλαδικού Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ), μέλη του οποίου είναι και εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη εταιρεία. Σε ανακοίνωση που μοίρασαν στους εργαζόμενους ανέδειξαν ότι οι εργοδότες στον κλάδο έχουν εξαπολύσει κοινή επίθεση που εκφράζεται σε κάθε εταιρεία με μειώσεις μισθών, τρομοκρατία, εντατικοποίηση της εργασίας, απολύσεις και άλλα. Και πως σε αυτή την επίθεση κοινή πρέπει να είναι και η απάντηση των εργαζομένων, ανεξαρτήτως της σχέσης και του αντικειμένου εργασίας. Πρέπει «οργανωμένοι μέσα και από το κλαδικό συνδικάτο, το ΣΕΤΗΠ, να απαντήσουν. Να δημιουργήσουν πυρήνες αντίστασης σε κάθε επιχείρηση, χώρο δουλειάς, που θα οργανώνει, θα απαντάει στην τρομοκρατία και στην επίθεση και που πάνω από όλα θα προβάλει αιτήματα βάσει των σύγχρονων αναγκών μας και όχι με τη διάθεση της εκάστοτε εργοδοσίας».

Για τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν στη «Wind» διαφωτιστικά είναι τα όσα μας είπε η Ελένη Δεμένεγα, η οποία επί 10 χρόνια δούλευε στην τηλεφωνική εξυπηρέτηση πελατών. Η εργοδοσία φαίνεται να έχει στόχο, ανέφερε, να δώσει τη συγκεκριμένη υπηρεσία σε άλλη επιχείρηση. Οι προϊστάμενοι στις ενημερώσεις συνεχώς λένε ότι πρέπει να μειωθεί το κόστος για να είναι ανταγωνιστική η υπηρεσία και να μη δοθεί σε άλλη εταιρεία. Οι συνθήκες εργασίας είναι δυσβάστακτες. Τα διαλείμματα δε δίνονται σύμφωνα με τις ανάγκες των εργαζομένων, αλλά της εργοδοσίας. Οι εργαζόμενοι πιέζονται για να εξυπηρετούν έναν πελάτη σε τρία λεπτά, κάτι που είναι αδύνατον. Αυτός ο στόχος σε συνδυασμό με άλλους (π.χ. να μη βάλει ο εργαζόμενος καμιά κλήση σε αναμονή) και την «αξιολόγηση» που κάνει ο προϊστάμενος μπορεί να οδηγήσει σε απόλυση. Στο πλαίσιο αυτό τα δύο τελευταία χρόνια έλεγαν στην Ελένη Δεμέναγα πως η «αξιολόγησή» της είναι κακή και μόλις πριν τρεις μέρες την απέλυσαν.

ΠΡΕΖΑ TV
16-4-2011

1 σχόλιο:

okialos είπε...

Αυτες ειναι μαλακιες ιδιωτικων υπαλληλων που εχουν μπερδεψει τον ιδιωτικο τομεα με τον δημοσιο (στον οποιον θα ηθελαν να ειναι). Ιδιωτικος υπαλληλος θα πει οτι ειναι στην υπηρεσια καποιου ιδιωτη ο οποιος οτι ωρα θελει αποφασιζει οτι δεν του κανεις ή δεν σε χρειαζεται αλλο. Αν δεν συμφωνουν με αυτο, ας πηγαιναν στο Δημοσιο. Αντε γιατι η ελληνικη μαλακια εχει ξεπερασει καθε οριο!!