Κυριακή, Μαΐου 01, 2011

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 10 ΩΡΕΣ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ

Την αύξηση των ωρών εργασίας μέχρι και 10 την εβδομάδα, προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με σχετική τροποποίηση που περιέλαβε στο νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και το κατέθεσε την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή. Σύμφωνα με τη διάταξη: «Οι εβδομαδιαίες ώρες εργασίες ορίζονται σε 40».

Η διάταξη αφορά:



    Στους μόνιμους υπαλλήλους και στους εργαζόμενους που απασχολούνται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στο Δημόσιο, τους ΟΤΑ α' και β' βαθμού και στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Αυτό σημαίνει αύξηση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας κατά 2,5 ώρες καθώς σήμερα δουλεύουν 37,5 ώρες τη βδομάδα.
    «Το προσωπικό που υπηρετεί στους παιδικούς σταθμούς των ΟΤΑ α' και β' βαθμού με οποιαδήποτε σχέση εργασίας των κλάδων ή ειδικοτήτων νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων και των συναφών κλάδων Κοινωνικών Λειτουργών, βοηθών Βρεφοκόμων - Παιδοκόμων και Αδελφών Νοσοκόμων, εφόσον ασκούν καθήκοντα των κλάδων ή των ειδικοτήτων Νηπιαγωγών ή Βρεφονηπιοκόμων». Για τις ειδικότητες αυτές ο εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας αυξάνεται κατά δέκα ώρες, σήμερα δουλεύουν 30 ώρες.
    Τους υπαλλήλους των κλάδων πληροφορικής (Πανεπιστημιακής, Τεχνικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), προσωπικού Η/Υ (προγραμματισμός, αυτοματισμός), χειριστών Η/Υ και των χειριστών των μηχανών προετοιμασίας στοιχείων Η/Υ για τους οποίους ο εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας αυξάνεται κατά πέντε ώρες, σήμερα δουλεύουν 35 ώρες.

ΠΡΕΖΑ TV
1-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: