Δευτέρα, Μαΐου 23, 2011

Ε.Ε: ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επεκτείνει σήμερα σημαντικά τις κυρώσεις που είχε επιβάλλει κατά του Ιράν, καθώς αυξάνει η απογοήτευση για την έλλειψη προόδου στις συνομιλίες για τα πυρηνικά με την Τεχεράνη, δήλωσαν διπλωμάτες της Ε.Ε.
Συγκεκριμένα, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε. συμφώνησαν σε σύσκεψη στις Βρυξέλλες να προσθέσουν 100 νέες μονάδες στην λίστα των επιχειρήσεων και των φυσικών προσώπων που υφίστανται τις ευρωπαϊκές κυρώσεις όπως πχ το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων.



Οι μεγάλες δυνάμεις ισχυρίζονται πως υποψιάζονται πως το Ιράν προσπαθεί να αναπτύξει ατομικά όπλα υπό το κάλυμμα του διακηρυγμένου ενεργειακού πυρηνικού της προγράμματος, όμως η Τεχεράνη επιμένει ότι χρειάζεται την πυρηνική ενέργεια προκειμένου να ανταποκριθεί στην αύξηση της ζήτησης για ηλεκτρισμό.

Οι συνομιλίες με το Ιράν προκειμένου να αναστείλει το πυρηνικό του πρόγραμμα σε αντάλλαγμα για εμπόριο και τεχνολογία έχουν ουσιαστικά περιπέσει σε αδιέξοδο.
ΠΡΕΖΑ TV
23-5-2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δέν μπορώ να καταλάβω γιατί σε επικαίρα θέματα έχει βάλει μετριασμό σχολίον. Έσυ δέν θες να ακους τις γνώμες των άλλων??? Ή μήπως σε πειράζουν και αυτές που σε ενοχλουν ή δεν συμφωνείς μαζί τους...... Είσαι πολύ υποκριτής τελικά εσύ και Όλοι η ιδεολογία που προσπαθείς να περάσεις.... Αν ήσουν σωστός, θα άφηνες μέχρι και τον Καρατζαφέρει να σχολίαση και να απαντήσεις μετά εσύ...Αλλά.....Και έσυ τα ίδια σκατά είσαι........τι να πώ......